PRAZNIK FUDBALA U BEOGRADU: Partizan želi da pobedom prekine post dug više od četiri godine i povrati lidersku poziciju

V.M.

20. 12. 2023. u 13:37 >> 13:37

DANAS ćemo u zaostaloj utakmici devetog kola Superlige Srbije gledati praznik fudbala kada se na ''Stadionu Partizana'' bude igrao 171. večiti derbi (18.00). Iako svaki derbi ima veliki značaj, ovaj je posebno bitan jer odlučuje o tome ko će dočekati zimsku pauzu kao prvi na tabeli, trenutno je to Zvezda sa dva boda više, ali u slučaju pobede Partizan bi se vratio na poziciju lidera koju je zauzimao većim delom prvenstva.

ПРАЗНИК ФУДБАЛА У БЕОГРАДУ: Партизан жели да победом прекине пост дуг више од четири године и поврати лидерску позицију

FOTO: M. Vukadinović

Bolji momentum svakako ima Crvena zvezda koja je u proteklih par kola iskoristila kikseve ''crno-belih'' i preuzela prvo mesto, ali kako istorija pokazuje, forma se često ''baca kroz prozor'' kada se igra derbi koji je često umeo da bude prekretnica sezone za oba tima.

Partizan dugo čeka pobedu na ligaškom ''večitom derbiju'', tačnije četiri godine i tri meseca, poslednji put kada je slavio šef struke je bio Savo Milošević, a golove su postigli Tošić i Suma. Nakon toga ''suša'' i devet prvenstvenih mečeva bez pobede, ali sada mu je više nego ikad potrebno da prekine taj post i kao prvoplasirani dočeka pauzu.

Domaćin je igrao gotovo perfektno u uvodnih 14 utakmicama u kojima je osvojio 40 bodova, ali u protekla četiri susreta je upisao samo jednu pobedu, ipak, deluje da bi sve bilo zaboravljeno ako bi danas slavio i naneo dugo priželjkivani poraz večitom rivalu.

Sa druge strane brda oseća se samopouzdanje crveno-belih koji u seriji od šest vezanih prvenstvenih pobeda dočekju derbi. To je posebno slučaj sa Bukarijem koji je jedan od najboljih fudbalera Zvezde ove sezone i izjavio je da su ''crveno-beli'' značajno kvalitetniji tim i da ne samo da očekuje pobedu, već veruje da će slaviti sa više golova razlike.

Gosti su skoro završili sa svojim evropskim obavezama, zauzeli su poslednje mesto u grupi ''G'' Lige šampiona, tako se neće ''spuštati'' u Ligu Evrope, ali zbog toga mogu potpuno da se fokusiraju na pohod na rekordnu sedmu uzastopnu titulu.

Ni Zvezda se nije proslavila na gostovanjima Partizanu u poslednje vreme, a toga je i svestan Barak Bahar kome će ovo biti prvi večiti derbi na klupi srpskog šampiona.

- U derbiju nema favorita, moramo da imamo poštovanje prema protivniku. Dugo su vodili na tabeli, imali su 13 uzastopnih pobeda. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu, moramo da budemo skromni i da profesionalno pristupimo utakmici. To što tamo nismo dobili utakmicu sedam godina govori nešto.

Njegov kolega Igor Duljaj je takođe nahvalio rivala i usput je pokušao da skine pritisak sa svojih igrača.

- Zvezda je igrala Ligu šampiona, dovela odlične igrače, a i dok je bodovna prednost bila za nas, oni su i tad bili favoriti. Uvek smo pričali da nam je sledeća utakmica najvažnija, nismo se zanosili niti obećavali, išli smo od meča do meča. Rekao sam mojim igračima da nemaju nikakav pritisak, niti ću im ga nabijati, savetovao sam im da ne čitaju novine. Ne moraju ništa osim da pruže sve od sebe.

Često izostanci bitnih fudbalera mogu da donesu prevagu na ovakvim mečevima, a od značajnijih fudbalera 171. večiti derbi bi trebalo da propusti Kanute, kao i Menig, dok bi ostale zvezde poput Saldanje, Kataija, Natha, Bukarija... trebalo da se nađu na terenu od prvog minuta.

Na poslednjih deset međusobnih duela ovih timova na ''Stadionu Partizana'' nije viđeno više od dva gola, a kako današnji derbi ima poseban značaj, verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!