DA LI JUNAJTED OČEKUJE NOVA SRAMOTA NA ''ENFILDU''? Klop bi mogao da okonča mandat Erika ten Haga na klupi ''crvenih đavola''

Novosti online

17. 12. 2023. u 12:42 >> 12:42

Liverpul će u okviru 17. runde domaćeg šampionata dočekati Mančester junajted, a u najveći derbi engleskog fudbala dva najljuća rivala ulaze u totalno različitom raspoloženju. Domaćin je lider na tabeli i bori se za titulu, dok gosti imaju najgori prvi deo sezone u skorijoj istoriji kluba.

ДА ЛИ ЈУНАЈТЕД ОЧЕКУЈЕ НОВА СРАМОТА НА ЕНФИЛДУ? Клоп би могао да оконча мандат Ерика тен Хага на клупи црвених ђавола

FOTO: AP

Navijači jednih i drugih dobro pamte njihov poslednji međusobni okršaj u martu, kada su „redsi“ na svom terenu ''isprašili'' „đavole“ sa ogromnih 7:0. Za razliku od tog duela, bukmejkeri su ovoga puta četi Jirgena Klopa nabacili ulogu velikog favorita , i to sa razlogom. 

Liverpul se nalazi u dobroj formi, upisao je četiri pobede u poslednjih šest susreta u Premijer ligi, a dva puta su igrali nerešeno (protiv Lutona i Sitija, oba puta 1:1). 

Najveća snaga Salaha i drugova su neverovatne partije koje pružaju na „Enfildu“. U domaćem šampionatu su perfektni pred svojim navijačima, na sedam mečeva su upisali isto toliko pobeda uz sjajnu gol razliku, 21:5. 

Od tih pet golova, dopustili su sebi da prime čak tri od Fulama u poslednjem duelu na svom bunjištu, ali napad je ''negirao'' slab dan defanzivaca sa četiri pogotka koji su Liverpul pogurali ka prvom mestu na tabeli. 

Još jedan ogroman plus je to što su “crveni“ pitanje prolaska dalje u evropskim takmičenjima završili pre poslednjeg kola, pa je Klop imao luksuz da kombinuje sastav protiv Sen Žiloaza sredinom nedelje u Ligi Evrope, tako da njegovi izabranici spremni čekaju veliki derbi.

Sa druge strane, Junajted je eliminisan iz Lige šampiona nakon poraza od Bajerna (0:1), a da stvar bude još gora zauzeo je poslednje mesto u svojoj grupi pa na proleće neće igrati ni u Ligi Evrope. 

Posle slabog otvaranja sezone, delovalo je da su ''crveni đavoli'' u novembru stali na noge, kada su bili u odličnoj seriji od pet trijumfa u šest kola, ali su neuspesi protiv Njukasla (0:1) i Bormuta (0:3) ponovo bacili u ambis slavni Mančester. 

Erik ten Hag je pod velikim pritiskom, holandski stručnjak je potpuno podbacio, njegova pojačnja su se pokazala kao potpuni promašaji i po britanskim medijima kruže priče da je skrckao kredit kod uprave, te da bi mu nova blamaža na Enfildu mogla doneti otkaz.

Ono što dodatno otežava posao Ten Hagu je činjenica da Junajted tradicionalno igra veoma loše na ''Enfildu'', na poslednjih pet duela na čuvenom stadionu viđene su četiri pobede Liverpula uz remi, a takođe vredi napomenuti da je na tim mečevima Mančester postigao samo jedan gol.

Izostanci bitnih igrača muče oba menadžera, domaćini su bez Matipa, Alkantare, Robertsona, Žote i Makalistera, dok kod gosta meč propuštaju Fernandeš, Megvajer, Maunt, Eriksen, Martinez, Marsijal, Kazemiro i Malasija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu