RUNIJEVA AGONIJA SE NASTAVLJA: Slavni fudbaler odbraja poslednje dane na klupi ''plavaca''?

V.M.

13. 12. 2023. u 11:45

BIRMINGEM će pokušati da prekine niz katastrofalnih rezultata kada večeras od 20.45 bude gostovao Kardifu.

РУНИЈЕВА АГОНИЈА СЕ НАСТАВЉА: Славни фудбалер одбраја последње дане на клупи плаваца?

FOTO: Profimedia

Kada je Vejn Runi sredinom oktobra zamenio Džona Justasa na klupi Birmingema, navijači su bili skeptični, ali uprava je uveravala da je to ispravna odluka. 

Dva meseca kasnije, ispostavlja se da su fanovi bili u pravu jer su ''plavci'' ostvarili samo jednu pobedu na devet odigranih mečeva, na koliko ih je vodio legendarni fudbaler Mančester junajteda.

Zbog tih veoma slabih rezultata gosti su iz kontencije za plej-of pali na 17. mesto na tabeli i imaju samo četiri boda više od KPR-a koji je prvi tim ispod crte.

Veliki je pritisak na Runiju kojem će ovo možda biti i poslednja šansa da zadrži posao, a zadatak će mu dodatno otežati činjenica da je Birmingem doživeo osam vezanih poraza na gostovanjima u Čempionšipu.

Što se tiče Kardifa, on igra promenljivo tokom čitave sezone što je i slučaj u poslednje vreme i na proteklih pet utakmica je ostvario dve pobede uz tri poraza.

Domaćin je trenutno deveti na tabeli i nalazi se nadomak mesta koje vodi u plej-of jer zastaje samo tri boda za šestoplasiranim Sanderlendom koji je odigrao meč više od njega.

Proteklog vikenda Kardif je dočekao Milvol i slavio pogotkom Gutasa u 78. minutu.

Večerašnji rivali su se već sastali ove sezone, to je bilo u okviru prvog kola EFL kupa i tada je Kardif slavio sa 3:1 na ''Sent Endruzu'', a verujemo da će i večeras osvojiti sva tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!