HRVAT PROBUDIO UNION: Samo pobeda ostavlja nadu Nemcima

V.D.

12. 12. 2023. u 12:54 >> 12:54

U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona Union Berlin će ugostiti madridski Real.

ХРВАТ ПРОБУДИО УНИОН: Само победа оставља наду Немцима

Foto: Profimedia

Union Berlin je imao sezonu iz snova kada je zauzeo četvrto mesto na tabeli Bundeslige, a izgledalo je kao da će se bajka nastaviti i u ovoj godini. 

Sezonu su otvorili pobedom u Kupu protiv niželigaša Valdorfa (4:0), da bi prvenstvo startovali sa još dve pobede sa po četiri postignuta gola protiv Majnca i Darmštata (4:1). Nakon toga desio se neobjašnjiv pad u igri berlinskog tima koji je upao u crnu seriju od 16 utakmica bez pobede uz samo tri remija, od toga dva u Ligi šampiona. 

Uprava je morala da reaguje i da smeni trenera Ursa Fišera koji je u svom petogodišnjem mandatu ispisao istoriju kluba. Na njegovo mesto stigao je hrvatski stručnjak Nenad Bjelica koji je u karijeri vodio Speciju, Dinamo Zagreb, Osijek, Trabzon i još nekoliko klubova.

Dolaskom Bjelice Union je prvo remizirao sa Bragom u Ligi šampiona, da bi onda prethodnog vikenda napokon prekinuo crni niz i u Bundesligi rutinski savladao ekipu Borusije Menhengladbaha rezultatom 3:1 i tako pobegao iz zone ispadanja.

Sa druge strane Real Madrid ima odličnu sezonu. U Ligi šampiona su maksimalni i obezbedili su još u prošlom kolu prvu poziciju u grupi i eventualno lakšeg protivnika u nokaut fazi. U prvenstvu su takođe jako dobri i prvi su favoriti za titulu iako se nalaze na drugoj poziciji iza neverovatne Granade. Real je doživeo samo jedan poraz ove sezone i to u gradskom derbiju protiv Atletika, dok je za vikend na teškom gostovanju u Sevilji odigrao 1:1 sa Betisom. 

Letošnji dolazak Džuda Belingema se ispostavio kao kapitalno pojačanje. Engleski reprezentativac je prvi strelac La Lige sa 12 golova, dok je u Ligi šampiona zatresao mrežu četiri puta.

Trener domaćih na ovom meču neće moći da računa na iskusnog štopera Bonućija i Tusara koji su suspendovani. Doeki sigurno neće nastupiti zbog povrede, dok je nastup reprezentativca Surinama Bekera pod znakom pitanja.

Karlo Ančeloti na raspolaganju neće imati Kamavingu, Militaa, Vinisius Žuniora, Čuamenija, dok je moguć povratak među stative trenutno prvog izbora na golu Kepe Arizabalage.

Biće ovo drugi međusobni susret ove dve ekipe, a u prvom je sredinom septembra slavio Real minimalnim rezultatom.

Union Berlin mora napasti od prvog minuta jer mu jedino pobeda ostavlja nadu za plasman u Ligu Evrope, ali pod uslovom da Braga izgubi od Napolija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)