SAMO ARSENAL ZNA KAKO SE POBEĐUJE PSV: Obe ekipe idu dalje, ali draž utakmici daje nekoliko neraščišćenih računa iz prošlosti

O. M.

12. 12. 2023. u 14:42 >> 14:42

U okviru šestog kola grupne faze Lige šampiona, u utorak od 18 časova i 45 minuta PSV dočekuje Arsenal na svom stadionu u Ajndhovenu.

САМО АРСЕНАЛ ЗНА КАКО СЕ ПОБЕЂУЈЕ ПСВ: Обе екипе иду даље, али драж утакмици даје неколико нерашчишћених рачуна из прошлости

Profimedia

Sa 15 pobeda iz isto toliko odigranih utakmica, PSV je ove sezone dominantan u Erediviziji u kojoj je lider sa 45 bodova, što je čak deset bodova više od drugoplasiranog branioca titule Fejenorda koji i sam igra odlično i do sada je skupio više bodova nego u ovoj fazi prošle, šampionske sezone. 

Osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima imaju "filipsovci", uključujući i trijumf od 2:0 protiv Herenvena kod kuće u prošlom kolu. To je najbolji start slavnog kluba u istoriji.

Izgubili su samo jedan meč u sezoni i to od današnjeg protivnika. Uz to su i dva puta igrali nerešeno u grupnoj fazi Lige šampiona i sve tri te utakmice u kojima nisu pobedili došle su u prva tri kola. Usledile su dve pobede koje su im uz povoljan ishod ostalih mečeva donele obezbeđenu drugu fazu najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

U prošlom kolu su sa 3:2 savladali Sevilju u gostima i tako "večitog osvajača Lige Evrope" doveli u situaciju da mora da pobedi Lens u gostima kako bi se i ove sezone preselila u drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje.

Arsenal je obezbedio prvo mesto u grupi sa 12 od mogućih 15 bodova iz prvih pet kola. "Tobdžije" su izgubile samo od Lensa sa 2:1, iako su i u toj utakmici vodili. U petom kolu su se sa debelom kamatom revanširali Francuzima pošto su pobedili čak sa 6:0. 

Tobdžije imaju priliku da pobedom u Ajndhovenu stignu do petog trijumfa u grupnoj fazi Lige šampiona, što nisu uspeli od sezone 2005/2006. kada su stigli do finala u kome su poraženi od Barselone.

Ne ide im loše ni u Premijer ligi, iako su tokom vikenda pretrpeli poraz od Aston vile, zbog čega su Liverpulu prepustili lidersku poziciju na tabeli. Nisu imali u Birmingemu sreće izabranici Mikela Artete koji je zbog kazne utakmicu gledao iz lože na stadionu "Vila park". Bili su bolji u gotovo svim parametrima igre, osim u onom najvažnijem - golovima. Doduše, postigli su i oni jedan, ali ga je australijski sudija Džared Gilet poništio zbog igranja rukom strelca Kaija Haverca.

U prvoj utakmici u Londonu bilo je uverljivih 4:0 za Arsenal, golovima Sake, Trosara, Gabrijela Žezusa i Edegara. Arsenal i PSV prošle sezone su igrali u istoj grupi Lige Evrope, a "filipsovci" su na svom terenu pobedili sa 2:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)