"PRIJATELJSKA" UTAKMICA NA "RB ARENI": Lajpcig i Jang bojs izbacili Zvezdu pa sad igraju za prestiž

O. M.

13. 12. 2023. u 09:21

LAJPCIG dočekuje Jang bojs u šestom kolu grupe G Lige šampiona.

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА НА РБ АРЕНИ: Лајпциг и Јанг бојс избацили Звезду па сад играју за престиж

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na "RB areni" od 18 časova i 45 minuta. 

Iako nema rezultatski značaj za Lajpcig i Jang bojse, koji su sigurno drugi, odnosno treći, ovaj meč može da doprinese napretku Švajcarske na Uefinoj rang-listi gde se sa Škotskom, Češom, Austrijom i Danskom bori za desetu poziciju, odnosno jedno direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Lajpcig je drugo mesto obezbedio još pre mesec dana u četvrtom kolu, pobedom od 2:1 nad Crvenom zvezdom u Beogradu, pa mu poraz od šampiona Evrope Mančester sitija u prošloj rundi nije mnogo smetao. 

U Bundesligi, "bikovi" su vezali dve pobede, nad Hajdenhajmom kod kuće (to je bio četvrti uzastopni trijumf na RB areni) pa nad Borusijom iz Dortmunda u gostima sa 3:2. Utakmica na "Vestfalenu" imala je veoma čudan tok. Borusija je rano ostala s igračem manje posle isključenja Matsa Humelsa, a nedugo posle toga Lajpcig je poveo autogolom Bensebainija.

Na odmor se ipak otišlo sa nerešenim rezultatom, pošto je Niklas Zule izjednačio u nadoknadi izgubljenog vremena. Gosti su do novog vođstva stigli početkom drugog dela igre, a onda su mreže mirovale sve do zaustavnog vremena kada su obe ekipe postigle još po jedan gol.

Zahvaljujući ovoj pobedi Red bul je zadržao četvrto mesto na tabeli Bundeslige ispred Borusije kojoj je sada pobegao na plus četiri. Posle ove utakmice očekuju ih dve bundesligaške u kratkom periodu kada sa sastaju sa Hofenhajmom i Verderom.

Poslednjih šest utakmica Lajpciga u svim takmičenjima, kao i svih pet u Ligi šampiona, došlo je GG&3+, a u poslednjih osam utakmica "bikovi" nisu uspeli da sačuvaju mrežu netaknutom.

Kao što je Lajpcig pobedom nad Crvenom zvezdom obezbedio drugo mesto, tako je Jang bojs pobedom nad srpskim šampionom u prošlom kolu obezbedio treće mesto i evropsko proleće.

Jang bojsi je lider u švajcarskoj Super ligi i pre ove utakmice ima niz od četiri utakmice bez poraza. Posle pobede nad Zvezdom vezali su i tri utakmice u domaćem prvenstvu bez poraza. Remizirali su sa Servetom, a zatim ostvarili dve pobede, nad Lozanom 1:0 i Sent Galenom 3:0.

Pet od poslednjih osam utakmica Jang bojsa završeno je sa tri ili više golova, a četiri su došle "oba tima daju gol". Jang bojs još nema pobedu u gostima ove sezone u Ligi šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,88) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!