LUKA JOVIĆ SE SELI NA KLUPU? "Rosoneri" izašli iz rezultatske krize, "boginja provincije" se i dalje muči

O. M.

09. 12. 2023. u 12:10 >> 12:10

FUDBALERI Milana gostuju Atalanti u 15. kolu italijanske Serije A.

ЛУКА ЈОВИЋ СЕ СЕЛИ НА КЛУПУ? Росонери изашли из резултатске кризе, богиња провинције се и даље мучи

FOTO: AP

Utakmica se igra na stadionu "Atleti azuri di Italija" od 18 časova.

Milan je pobedama nad Fiorentinom i Frozinoneom izašao iz rezultatske krize, mada dešavanja na terenu u obe navedene utakmice, a naročito poraz u Ligi šampiona od Borusije iz Dortmunda, sugerišu da je kriza igre još na snazi.

Milan je treći na tabeli Serije A sa 29 bodova, od kojih je većinu osvojio pre ulaska u krizu. To je sada već šest bodova zaostatka za Interom i sedam minusa u odnosu na trenutnog lidera Juventus koji je već odigrao utakmciu 15. kola i u derbiju savladao šampiona Napoli sa 1:0.

Dakle, titula polako izmiče, a ako ne žele da pre polusezone ostanu bez šansi da vrate "skudeto" na dresove, izabranici Stefana Pijolija moraće da pobede u Bergamu, gde su poslednjih godina imali promenjiv učinak, četiri pobede, po tri poraza i nerešene utakmica u poslednjih deset susreta.

Milan je vezao tri gostovanja bez pobede, posle poraza u Parizu u okviru lige šampiona (0:3), dva puta su odigrali 2:2  gdesu oba puta prokockali vođstvo od 2:0 posle pola sata igre, protiv Napolija na stadionu "Dijego Armando Maradona" i protiv Lečea na "via del Mareu".

Olivije Žiru je postigao tri gola na te dve utakmice a onda je zbog dva žuta kartona u zaustavnom vremenu u Lečeu morao na "hlađenje" od dve utakmice. Kazna je istekla pa se sjajni Francuz vraća u tim, što verovatno znači selidbu na klupu za Luku Jovića.

Srpski reprezentativac je protiv Frozinonea na najbolji mogući način iskoristio priliku koju mu je Pioli pružio i sa golom i asistencijom bio najzaslužniji za pobedu "rosonera" u ovoj utakmici.

Ipak, činjenica da je olivije drugi strelac lige jasno govori ko u ovom trenutnku ima prednost za mesto centralnog napada. Osim toga, oporavili su se i Rafael Leao i Samuel Čukuveze pa ćeverovatno njih dvojica biti bočna potporta Francuzu, uz mogućnost da umesto jednog od njih tu upadne Kristijan Pulišić. 

Atalanta je poslednju pobedu u Seriji A ostvarila poslednjeg dana oktobra. Od tada su izgubili kod kuće od Intera i Napolija, a u gostima od Torina. Izvukli su samo jedan bod, protiv slabašnog ove sezone Udinezea, koji je pritom imao propušten jedanaesterac.

"Boginja provincije" ima 20 bodova i na osmom je mestu Serije A, sa dostižna četiri boda manjka u odnosu na mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali igra ekipe iz Bergama daleko je od one iz prethodnih nekoliko sezona kada su bili hit italijanskog prvenstva.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,81)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)