ZVEZDINA FILIJALA OSLABLJENA U HUMSKOJ: Partizan četiri godine čeka na trofej u Kupu Srbije

O. M.

07. 12. 2023. u 09:25

PARTIZAN dočekuje ekipu Grafičara u osmini finala Kupa Srbije. Utakmica se igra na stadionu u Humskoj od 16 časova.

ЗВЕЗДИНА ФИЛИЈАЛА ОСЛАБЉЕНА У ХУМСКОЈ: Партизан четири године чека на трофеј у Купу Србије

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je u prvom kolu eliminisao Jedinstvo iz Uba minimalnom pobedom u gostima. Jedini strelac na tom meču bio je Nemanja Nikolić u 54. minutu. Grafičar je do osmine finala stigao iznenađujućom pobedom nad superligašem Spartakom iz Subotice od 2:0. Sve su rešili početkom drugog dela kada su u razmaku od sedam minuta golove postigli Stojanović i Đukić.

"Crno-beli" u meč sa filijalom svog najvećeg rivala Crvene zvezde ulazi posle prvenstvene pobede nad Vojvodinom. Uspeli su izabranici Igora Duljaja da zaborave težak poraz od TSC-a iz Bačke Topole i utakmicom protiv "stare dame" se vrate na pobedničku stazu, ali su i u toj utakmici primili gol. 

Ipak, Duljaj je pred meč upozorio igrače da pristup igri mora da bude ozbiljan, da ne bi bilo problema. Partizan je prošle godine ispao od ekipe iz Prve lige i to u prvom kolu Kupa, čime je prekinuo niz od osam uzastopnih učešća u finalu.

Odbrana je od početka sezone slabiji deo tima Partizana, iako je u jednom periodu vezao čak sedam utakmica bez primljenog gola. Sada su vezali tri utakmice na kojima nisu sačuvali mrežu. Osim toga, ubedljivim porazom od TSC-a "crno-beli" su značajnije pokvarili gol-razliku i sada više nisu najbolji u tom segmentu.

Trener Igor Duljaj najavio je da će u timu Partizana biti nekoliko izmena. Nemanja Nikolić se vratio treninzima posle blaže upale pluća pod kojom je igrao protiv TSC-a, lagano trenira i Severina, a u timu će biti nekoliko mlađih igrača, među kojima i omladinac Jovanović koji će, u zavisnotsti od toga kako se bude kretao rezultat, možda dobiti priliku i da debituje.

Grafičar je prošle subote poražen od Dubočice sa 2:1 u Prvoj ligi Srbije. Leskovčani su tom pobedom izbili na treće mesto, a Grafičar je ostao na 11. mestu. 

"Ljubičasti" su ove sezone samo jednom pobedili u gostima i to u prvom kolu protiv Metalca. Od tada su četiri puta izgubili i čak pet puta igrali nerešeno. Grafosi su pokazali da mogu da se nose sa superligaškim ekipama eliminisanjem Spartaka, ali su i prošle godine u najmasovnijem takmičenju namučili Vojvodinu koja je prošla tek posle penala.

Trener gostiju Marko Neđić imaće problem da sastavi tim jer na raspolaganju neće imati igrače Crvene zvezde koji za Grafičar nastupaju na "dvojnu registraciju". Pred meč sa Partizanom Neđić je podsetio da je većina igrača Grafičara tek na početku seniorskih karijera i da im je duel sa liderom Superlige idealna prilika da pokažu kvalitet, naročito zato što igraju bez pritiska, jer su već protiv Spartaka napravili iskorak.

Osim Zvezdinih igrača "na privremenom radu", svi ostali biće na raspolaganju Neđiću za meč u Humskoj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3-6 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024