KAO U STARA DOBRA VREMENA: Velež i Sarajevo igraju derbi za vrh tabele

O. M.

01. 12. 2023. u 09:59

DERBIJEM između Veleža i Sarajeva otvara se 16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmica se igra u Mostaru od 18 časova.

КАО У СТАРА ДОБРА ВРЕМЕНА: Вележ и Сарајево играју дерби за врх табеле

EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Domaći tim je četvrti na tabeli sa 26 bodova, četiri manje od današnjeg rivala koji uoči ovog kola zaostaje šest bodova za liderom, banjalučkim Borcem, odnosno dva za drugoplasiranim Veležovim gradskim rivalom Zrinjskim.

"Rođeni" su u odličnoj formi. Bez poraza su pet utakmica otkada ih je Zrinjski savladao u zaostaloj utakmici drugog kola, ali su se u međuvremenu osvetili "plemićima" u revanšu. Sarajevo je druga od samo tri ekipe koje su pobedile mostarske "crvene" ove sezone, a treći je banjalučki Borac.

U prethodnom kolu dva puta su gubili na "Pecari" od Širokog Brijega, ali su pokazali karakter izjednačivši na 2:2 u 89. minutu.

Ambicije Sarajeva uvek su borba za titulu, koja se na "Koševu" čeka od 2020. godine. Izabranici Simona Rožmana u prošlom kolu su ubedljivom pobedom od 6:2 nad Tuzla sitijem pokazali da se ne šale i da će pritiskati do kraja i čekati kikseve Borca i Zrinjskog kako bi se dokopali prvog mesta.

Poslednji susret Veleža i Sarajeva u Mostaru doneo je mnogo uzbuđenja i čak osam golova, "bordo tim" slavio je pobedu od 5:3 u pretposlednjem kolu prošle sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu