PARTIZAN GUBI PRVO MESTO? Zvezda prekinula niz nepobedivosti Vojvodine

O. M.

02. 12. 2023. u 12:02 >> 12:02

LIDER Super lige Srbije Partizan dočekuje Vojvodinu u 17. kolu fudbalskog šampionata Srbije.

ПАРТИЗАН ГУБИ ПРВО МЕСТО? Звезда прекинула низ непобедивости Војводине

FOTO: M. Vukadinović

Utakmica se igra na stadionu u Humskoj od 15 časova i 30 minuta.

"Crno-beli" u derbi ulaze posle prvog poraza u prvenstvu koji im je na ovom istom stadionu naneo TSC. Ekipa iz Bačke Topole je slavila ubedljivo sa 4:0 naplativši Partizanu sve dosadanje propuste u igri koje ostali superligaši nisu umeli. Partizan je i posle ove rezultatske katastrofe zadržao prvo mesto na tabeli Super lige Srbije, ali je prednost nad večitim rivalom Crvenom zvezdom sada samo tri boda, a još treba da se odigra "večiti derbi".

Ako izgubi od Vojvodine, a Zvezda sutra savlada Napredak u Kruševcu, doći će do smene na čelu tabele.

Već je i utakmica protiv Čukaričkog, pred reprezentativnu pauzu, pokazala da su crno-beli" zreli za prvi poraz u šampionatu. Istina, pobedili su izabranici Igora Duljaja na tom meču, ali mnogo teže nego što se očekivalo, golom Mihajla Ilića u šestom minutu nadoknade. 

Bila je to prva utakmica posle sedam u nizu u kojoj je odbrana lidera šampionata poklekla. Iako ni u prethodnom periodu nije ulivala neko posebno veliko poverenje, bila je to najbolja odbrana u ligi a sada je treća, iza Zvezdine i TSC-ove. Uz pomenute tri ekipe, samo još Novi Pazar ne prima više od gola po utakmici.

Što se tiče napada, ni tu Partizan nije najbolji, drugi je iza Zvezdinog. Partizan je posle 15 utakmica osvojio 40 bodova, koliko su prošle sezone na kontu imali tek posle 18. kola. 

I Vojvodina u današnji duel ulazi posle poraza, koji je pretrpela od Crvene zvezde. Bio je to prvi poraz "stare dame" posle šest utakmica posle koga su novosadski crveno-beli pali na šesto mesto sa 22 boda koliko imaju i petoplasirana Mladost i sedmoplasirani Spartak.

Vojvodina postiže gol po utakmici a prima nešto više, ali taj prosek primljenih golova u velikoj meri je pokvarilo prvo kolo kada su "lale" gostovale Crvenoj zvezdi sa kombinovanim timom što im se obilo o glavu pa su primili "petardu". 

Vojvodina ove sezone iz tri utakmice sa beogradskim večitim rivalima ima sva tri poraza, uz gol-razliku od 1:9. U prošlosti je "stara dama" znala da zagorča život Partizanu, ali u poslednje vreme, naročito na stadionu u Humskoj, to nije slučaj. Partizan je pobedio u devet od poslednjih deset susreta kad je bio domaćin, a jednom je Voša izvukla nerešeno, sutra će biti tačno šest godina od toga.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)