VLAHOVIĆ ZATRESAO MREŽU U VELIKOM DERBIJU: Može li novim pogotkom povesti Juve ka prvom mestu?

V.M.

01. 12. 2023. u 08:17

NA otvaranju 14. kola italijanske Serije A, fudbaleri Monce će ugostiti ''staru damu''. Meč se igra na ''Brijanteu'' sa početkom u 20.45.

ВЛАХОВИЋ ЗАТРЕСАО МРЕЖУ У ВЕЛИКОМ ДЕРБИЈУ: Може ли новим поготком повести Јуве ка првом месту?

FOTO: Tanjug/AP

Nakon osam utakmica i preko 250 minuta bez pogotka, Dušan Vlahović je konačno zatresao mrežu i to u velikom ''Derbi d'Italija''. Njegovim golom Juve je poveo na tom meču sredinom prvog dela igre, ali Lautaro Martinez ga je ubrzo ''neutralisao'', pa je na kraju viđena podela bodova (1:1).

Srpski reprezentativac je tako prekinuo post, a danas se nada da će nastaviti da trese mreže jer njegova ekipa ima priliku da se popne na prvo mesto.

Juventus je trenutno drugi sa dva poena zaostatka u odnosu na vodeći Inter, ali trener stare dame Masimilijano Alegri i dalje negira da se njegova četa nalazi u borbi za titulu, iako je to postalo još izvesnije nakon remija sa ''neroazurima''.

Centralna tačka gostiju ove sezone je čvrsta odbrana koja je kapitulirala samo osam puta do sada, fokus je jasno na defanzivi s obzirom na to da je ekipa koja u sastavu ima Vlahovića, Kjezu i ostali napadački talentovane igrače postigla samo 20 golova do sada.

Pre podele bodova u ''Derbi d'Italija'', Juve je bio u seriji od pet vezanih pobeda, a vredi napomenuti da na čak četiri nije primio nijedan gol (tri puta po 1:0, uz 2:0).

Jedini pogodak primio je od Kaljarija i to u završnici meča dok je vodio sa 2:0.

Sa druge strane, Monca na klupi ima svog ''mini Alegrija'' u vidu Rafeala Paladina koji takođe gaji defanzivan fudbal i ima dosta uspeha u tome. Mladi stručnjak je očigledno taktički veoma potkovan i sa sastavom koji ne poseduje veliki kvalitet zauzima deveto mesto na tabeli Serije A.

''Bjankorosi'' u veoma dobrom ritmu očekuju večerašnji meč jer ne znaju za poraz više od mesec dana. Za to vreme odigrali su čak tri remija i to svaki rezultatom 1:1, dok su se jedino raspucali protiv Verone koju su savladali na ''Bentegodiju'' sa 3:1.

Dodatni vetar u leđa domaćinima daće činjenica da ove sezone još nisu izgubili pred svojim navijačima. Odigrali su šest mečeva na ''Brijanteu'' i uz dva trijumfa su upisali čak četiri nerešena rezultata.

Monca je prošle sezone bila trn u oku Juventusu jer ga je savladala oba puta u prvenstvu, 1:0 i 2:0, te je postala prvi debitant u istoriji Serije A koji je u prva dva susreta pobeđivao bjankonere.

Doduše, treba istaći da im se Juve osvetio u osmini finala Kupa Italije kada je slavio na ''Alijanc stadionu'' sa 2:1.

Što se tiče izostanaka, domaćini će večeras biti bez Kaprarija, Iza, Vinjata i Papuga Gomeza, dok će se redovima gostiju na tribinama standardnim Pogbi i Fađoliju pridružiti De Šiljo i Vea, dok je pod upitnikom Danilo.

Očekujemo jedan veoma tvrd meč s obzirom na fudbalsku filozofiju suprotstavljenih menadžera i verujemo da će Juve odneti barem bod sa ''Brijantea''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024