POBEDA NAD PARTIZANOM DAJE VETAR U LEĐA TSC-U: Srpski predstavnik i dalje ima šansu za proleće u Evropi

V.M.

30. 11. 2023. u 11:23 >> 11:23

U petom kolu drugog najjačeg evropskog takmičenja TSC će pokušati da dođe do prvog trijumfa u grupi ''A'' kada večeras od 21.00 dočeka Vest Hem.

ПОБЕДА НАД ПАРТИЗАНОМ ДАЈЕ ВЕТАР У ЛЕЂА ТСЦ-У: Српски представник и даље има шансу за пролеће у Европи

FOTO: M. Vukadinović

Ekipa iz Bačke Topole je ove sezone debitovala u evropskom takmičenju i nije se baš lepo provela u dosadašnjem toku Lige Evrope, kao i čitav srpski fudbal koji je na međunardnoj sceni za sada osvojio samo dva boda.

TSC je osvojio jedan od njih kada je remizirao sa Olimpijakosom u drugom kolu pred svojim navijačima (2:2), ali u ostalim mečevima je doživeo poprilično rutinske poraze.

Dva mu je naneo Frajbrug ukupnim rezultatom 8:1 (3:1, 5:0), dok ga je večerašnji rival savladao u Londonu sa 3:1. Izabranici Žarka Lazetića su poveli na tom meču pogotkom Stanića početkom drugog poluvremena, ali u završnici meča su posustali i Kudus je sa dva brza gola započeo preokret koji je završio Souček.

Domaćin je zbog svega toga ostao bez ikakve šanse da se nađe u nokaut fazi Lige Evrope, ali i dalje postoji nada da može do Lige konferencija jer mu trećeplasirani Olimpijakos beži tri boda, a upravo se sa pirejskim velikanom sastaje u poslednjem kolu.

Ono što daje nadu TSC-u da može do iznenađenja na večerašnjem duelu je partija koju je za vikend pružio protiv aktuelnog lidera Superlige Srbije Partizana, kojeg je ubedljivo savladao u Beogradu, 0:4. Dominirao je od prvog minuta susreta na ''Stadionu Partizana'', odigrao sigurno najbolji meč od samog starta sezone, a utakmica je već bila rešena krajem prvog dela kada je rezultat glasio 0:3.

Što se tiče gostiju iz Londona, njima je cilj da u završnici grupne faze sačuvaju prvo mesto koje trenutno poseduju. Osvojili su devet bodova, isto kao i drugoplasirani Frajburg, tako da prava na kiks nema i moraće ozbiljno da shvate večerašnji meč, o čemu je i govorio štoper gostiju Konstantinos Mavropanos.

- Čeka nas teška utakmica, ali možemo do pobede. Sve je na nama. Ako odigramo kao što umemo, onda i možemo do trijumfa. Važno nam je da završimo na vrhu grupe, jer nam to donosi bolje mogućnosti i potencijalno lakšeg rivala u nokaut fazi. Zato je veoma bitno da završimo jako grupnu fazu i pobedimo u četvrtak.

Ono što ide u prilog ''čekićarima'' je to da imaju bolji međusobni skor od Frajburga kojeg su savladali u Nemačkoj sa 2:1, tako da ako večeras slave, u poslednjem kolu će im biti dovoljan i remi da na tronu grupe ''A'' završe prvu fazu Lige Evrope.

Aktuelni osvajač Lige konferencija je za vikend takođe ostvario pobedu, preokrenuo je protiv Barnlija u gostima (2:1) i tako upisao drugi uzastopni trijumf u Premijer ligi, što znači da u odličnoj atmosferi dolazi na ''TSC arenu''.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina nema problema, dok vredi istaći da će Vest Hem večeras biti bez Mikela Antonija, a pod velikim upitnikom je i najbolji igrač gostiju Džered Bouven koji je propustio pomenuti meč protiv Barnlija.

Verujemo da su gosti iz Londona dosta kvalitetniji tim i da će to pokazati na terenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)