"LAVOVI" BRANE BOSFOR OD "CRVENIH ĐAVOLA": Junajted hvata poslednji "Orijent ekspres" za drugu fazu

O.M.

29. 11. 2023. u 08:16

GALATASARAJ dočekuje Mančester junajted u prvoj utakmici petog kola grupe A Lige šampiona, ove srede od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Ali Sami Jen".

ЛАВОВИ БРАНЕ БОСФОР ОД ЦРВЕНИХ ЂАВОЛА: Јунајтед хвата последњи Оријент експрес за другу фазу

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj meč je poslednja šasa "crvenih đavola" da ostanu u trci za drugi krug jer zaostaju bod za današanjim rivalom i ukoliko izgube, u poslednjem kolu im ni pobeda ne bi značila.

Prva utakmcia ovih rivala, odigrana pre nešto manje od dva meseca na "Old Trafordu", pokazala je sve slabosti Mančester junajteda koje menadžer Erik ten Hag nije uspeo da otkloni. U prvih sat vremena igre Junajted je dva puta vodio, golovima Rasmusa Hojlunda, ali je oba puta to vođstvo trajalo samo po nekoliko minuta. Na 1:1 je izjednačio nekadašnji fudbaler "crvenih đavola" Vilfred Zaha, a na 2:2 Kerim Arktukoglu, da bi pobedu "lavovima" doneo Mauro Ikardi nekoliko minuta nakon što je Mančester ostao bez Kazemira koji je isključen zbog drugog žutog kartona.

Galatasaraj je sa velikim ambicijama ušao u ovu sezonu, što se vidi i po igrama u Ligi šampiona, kao i u prvenstvu Turske, gde su posle 13 kola Superlige izjednačeni na prvom mestu sa najvećim rivalom Fenerbahčeom. Već je jasno da će se ova dva rivala boriti za šampionsku titulu, s obzirom na to da su trećem turskom velikanu Bešiktašu pobegli devet bodova, a šampionu iz pretprošle godine Trabzonu čak 11, u ovako ranoj fazi prvenstva.

Galata je pre tri kola čak izbila i na prvo mesto u Turskoj, nakon što je Fener neočekivano poražen kod kuće od Trabzona, ali je već u narednom kolu i četa Okana Burkua neprijatno iznenadila armiju navijača izgubivši od Hataje u gostima sa 2:1. Ipak, posle još jednog kiksa Fenerbahčea (remi sa Adanom 0:0) i ubedljive pobede nad Alanijom, opet su se bodovno izjednačila dva istanbulska giganta, s tim što Galata ima nešto slabiju gol-razliku.

Što se tiče Lige šampiona, tu je još sve otvoreno. Iako su "lavovi" trenutno na deobi drugog mesta sa Kopenhagenom, vrlo lako mogu da padnu na četvrto mesto. Posle remija sa Dancima (2:2) u veoma uzbudljivom meču, usledio je pomenuti duel sa Junajtedom pa onda i dva očekivana poraza od minhenskog Bajerna. Bavarci su kaparisali prvo mesto u grupi, a razlika između ostalih ekipa u grupi je samo bod.

Junajted je taj koji zaostaje za Dancima i Turcima pa ne sme da izgubi danas u Istanbulu ako želi u drugi krug. Ali forma "crvenih đavola" ne uliva poverenje navijačima. Istina, vezali su tri pobede u Premijer ligi posle poraza u gradskom derbiju od Sitija, ali to su bili trijumfi nad ekipama skromnih kvaliteta, Fulamom, Lesterom i Evertonom. Trenutno, Junajted je na šestom mestu sa šest bodova zaostatka za liderom Arsenalom, ali je posle 13 kola skupio već pet poraza.

Međusobni skor ovih klubova je na strani Mančester junajteda koji vodi sa 3:2 u pobedama, uz tri nerešena ishoda koja su se desila u prva tri susreta.

Erik ten Hag na ovom meču neće moći da računa na "pola tima". Kazemiro, Dijalo, Eriksen, Evans, Malasija, Maunt i Martinez su povređeni, Rašford služi kaznu zbog crvenog kartona, a Sančo je suspendovan od strane kluba.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,83) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)