ARSENAL BI DA PREKINE POST NA GOSTOVANJIMA: Neće mu biti lako u gradskom derbiju protiv razigranih ''pčelica''

V.M.

25. 11. 2023. u 08:25

POSLEDNjA utakmica današnjeg programa najjače fudbalske lige sveta biće londonski derbi u kojem Brentford dočekuje Arsenal (18:30).

АРСЕНАЛ БИ ДА ПРЕКИНЕ ПОСТ НА ГОСТОВАЊИМА: Неће му бити лако у градском дербију против разиграних пчелица

FOTO: EPA

''Tobdžije'' su trenutno treće na tabeli ali imaju isto bodova kao drugoplasirani Liverpul, dok im akutelni lideri i branilac titule Mančester siti bez samo jedan poen.

U zavisnosti od ishoda meča ''građana'' i ''redsa'' koji se igra od 13:30, Arsenal bi potencijalno mogao da završi vikend na vrhu tabele Premijer lige pobedom u ovom gradskom derbiju.

Nakon kontravernog poraza od Njukasla (0:1) posle kojeg su prvo Arteta nakon meč, a zatim i uprava zvaničnim saoptešnjem žestoko kritikovali suđenje, Arsenal se vratio na pobedničku stazu savladavši Sevilju i Barnli.

Oba trijumfa ostvarena su bez većih problema, tako da su na severu Londona sa osmesima dočekali reprezentativnu pauzu.

Gosti su pre sezone od strane stručnjaka bili obeleženi kao glavni konkurent Mančester sitiju za titulu i može se reći da su odradili dobar posao za sada, a uz to im veoma solidno ide i u Ligi šampiona.

Tamo su prvi u svojoj grupi ''B'' sa devet osvojenih bodova nakon četiri odigrana kola i izgledno je da će na proleće igrati u nokaut fazi najjačeg evrsopkog takmičenja.

Međutim, neće im biti lako protiv Brentforda koji je pred reprezentativnu pauzu poražen od Liverpula (0:3), prekinuvši prilično impresivan niz od tri vezane pobede u Premijer ligi. 

Uprkos neuspehu, menadžer Tomas Frank je ostao zadovoljan učinkom sa svoje strane na Enfildu, a s obzirom da su neporaženi u poslednjih 14 gradskih derbija, trebalo bi da sa dosta samopouzdanja dočekaju večerašnji duel.

Zanimljivo je da su domaćini ove sezone ostvarili po četiri  pobede, remija i poraza, tako da ne čudi što se nalaze na sredini tabele (11. mesto) posle 12 odigranih kola.

Vredi istaći da je Brentfordu taj poslednji poraz u gradskim derbijima naneo upravo Arsenal na startu prošle sezone kada je na ''Brentford komjuniti stadionu'' slavio sa 3:0, dok je u drugom delu kampanje na ''Emirejtsu'' viđena podela bodova (1:1).

Što se tiče izostanaka, ''pčelice'' će biti bez Henrija, Šadea, Tonija i Hikija.

Kod gosta će meč propustiti Smit-Rou, Parti, Timber, Vieira i Raja kojem nije dozvoljen nastup na večerašnjem duelu jer je na pozajmici iz Brentforda u Arsenalu tako da će na golu po prvi put posle dugo vremena biti Aron Ramzdejl.

Po upitnikom su Soareš, Vajt i Odegard.

Oba tima vole da igraju mečeve sa dosta pogodaka, tačnije tačno tri gola po susretu pada na utakmicama ovih timova (gol-razlika Brentforda 19:17, gol-razlka Arsenala 26:10).

''Tobdžije'' su poražene na poslednja dva gostovanja, prvo Njukaslu u ligi, a zatim i Vest Hemu u FA kupu, a mi verujemo da je došlo vreme da se taj niz prekine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|1+||1+ (kvota 2.05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu