HRVATI GOSPODARI SVOJE SUDBINE: Jermenija će dugo žaliti zbog kiksa protiv Letonije

O. M.

21. 11. 2023. u 11:20 >> 11:20

HRVATSKA dočekuje Jermeniju u poslednjem kolu grupe "D" kvalifikacija za EURO 2024.

ХРВАТИ ГОСПОДАРИ СВОЈЕ СУДБИНЕ: Јерменија ће дуго жалити због кикса против Летоније

FOTO: Tanjug/AP

"Vatreni" još nisu obezbedili plasman na završni turnir jer im za vratom duva Vels. U slučaju da Jermenija ostane neporažena na Maksimiru večeras, a Vels pobedi Tursku u Kardifu, "zmajevi" će direktno u Nemačku, a "kockasti" će morati kroz baraž da traže put na završnicu Evropskog prvenstva.

Hrvati su očekivano pobedili Letoniju pre tri dana u Rigi. Lovro Majer i Andrej Kramarić su golovima u prvom poluvremenu doneli tri boda posle dva uzastopna poraza kojima je Hrvatima počelo da se drma tlo pod nogama. Da je, kojim slučajem, Letonija uspela da ostane neporažena, Hrvati ne bi danas imali sudbinu u svojim rukama, jer im, zbog lošeg međusobnog skora sa Velsom, možda ni pobeda nad Jermenijom ne bi bila dovoljna. Ovako, možda će im biti dovoljan i bod ako Turska ostane neporažena u Kardifu.

Hrvatska je kod kuće doživela samo dva poraza u poslednje tri godine. Od Turske pre nešto više od mesec dana i od Austrije u prvom kolu Lige nacija u junu prošle godine. S Jermenijom je odigrala jednu prijateljsku utakmicu pred praznim tribinama u Velikoj Gorici koja je završena 1:1. U Jerevanu u šestom kolu kvalifikacija je bilo 1:0 za "vatrene", a jedini strelac bio je Kramarić.

Jermenija nikada nije igrala na evropskim prvenstvima kao nezavisna država. Najbliža plasmanu bila je 2012. godine kada je u kvalifikacijama zauzela treće mesto iza Rusije i Republike Irske. U ovim kvalifikacijama su pokazali zube u konkurenciji objektivno tri jače reprezentacije. Uspeli su da pobede Vels u gostima sa 4:2, što je jedina njihova pobeda na strani u poslednje tri godine. Malo je nedostajalo da pobede Velšane i kod kuće, a taj remi je i vratio Hrvatima brejk, odnosno priliku da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Vođstvo su Jermeni prokockali i u oba susreta sa Turskom, s tim što su u gostima uzeli bod, a kod kuće su izgubili ceo plen. Ipak, najviše će žaliti zbog poraza protiv Letonije koja je objektivno lošiji tim od njih i kada je ravnopravna, a u ovoj utakmici je skoro celo drugo poluvreme Jermenija imala igrača više. A samo ta pobeda bi ih održala u igri za EURO i danas.

Sve u svemu, da je bilo malo više sreće i iskustva, Jermenija bi se danas možda borila i za plasman u Nemačku.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&0-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)