IZRAEL SE PROVUKAO PROTIV "SAJDŽIJA": Rumuni su bez poraza, ali im plasman na EURO "visi"

O. M.

18. 11. 2023. u 09:47

IZRAEL dočekuje reprezentacijju Rumunije u devetom kolu kvalifikacija za EURO 2024 koje će se sledećeg leta održati u Nemačkoj.

ИЗРАЕЛ СЕ ПРОВУКАО ПРОТИВ САЈЏИЈА: Румуни су без пораза, али им пласман на ЕУРО виси

Foto: Profimedia

Domaćoj reprezentaciji ovo će biti treća utakmica u šest dana. Zbog oružanog sukoba Izraela i Hamasa, "plavo-beli" su odložili utakmice sa Švajcarskom i sastavom lažne države. Te utakmcie odigrane su pretgodnih dana, a Izrael je iz njih izvukao jedan bod, protiv Švajcarske koju je "ugostio" u Mađarskoj. 

Rumune će dočekati na istom stadionu na kome su igrali sa Švajcarskom, na "Pančo areni" u Felčetu, a početak je od 20 časova i 45 minuta.

Ekipa Alona Hazana teškom mukom je izvojevala bod protiv Švajcarske koja je pobedom mogla da obezbedi plasman na EURO. Gubili su doi 88. minuta pošto je ruben Vargas doveo Švajcarsk uu prednost u prvom poluvremenu. Ipak, napadač Granade Šon Vajsman ušao je sa klupe i doneo izjednačenje, produživši nadu Izraela.

Tako će Švajcarcima biti potrebna tri boda iz naredne dve utakmice, s tim što u danas dočekuju lažnu državu, a u poslednjem kolu gostuju Rumuniji kojoj će taj meč možda biti jednako važan, ako ne i važniji. Naime, naši susedi su jedini od tri prvoplasirane ekipe koji nisu preko Lige nacija obezbedili učešće u baražu. Štaviše, zbog lošeg nastupa u tom takmičenju izvesno je da će do Nemačke moći samo direktnim plasmanom.

Da bi eliminisali Izrael iz daljih kombinacija, dovoljan im je bod danas, ali ni tada neće biti sigurni da će završiti u prve dve reprezentacije, jer šanse ima i reprezentacija lažne države, mada je teško verovati da će se Švajcarska kockati s ugledom (pa i svojim plasmanom) i izgubiti danas od njih na svom terenu.

S druge strane, "plavo-beli" znaju da ne mogu da obezbede prvo ili drugo mesto u Grupi I ako ne pobede Rumuniju, ali im je zagarantovano bar mesto u plej-ofu bez obzira na subotnji rezultat zahvaljujući igrama u Ligi nacija gde su bili najuspešnija reprezentacija u diviziji B.

Hazan u ovom meču neće moći da računa na povređena krila svog napada, Manora Solomona i Liela Abadea, dok je Sagiv Jehezkel pod velikim znakom pitanja nakon što se povredio tokom utakmice u Prištini i nije nastupio protiv Švajcarske. Ali, najbolji strelac u istoriji izraelskoe reprezentacije Eran Zahavi se vratio u tim Izraela ovog meseca prvi put u godinu dana, posle svađe sa sportskim direktorom Josijem Benajunom i nada se da će protiv Rumunije dobiti priliku da postigne i 34. gol za reprezentaciju. 

To neće biti lako jer je rumunija u seriji od devet utakmica bez poraza. Trikolori nisu izgubili na poslednjih šest gostovanja, ali su vezali tri remija, uključujući i razočaravajući protiv Belorusije koji će ih možda koštati plasmana na EURO.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)