BRAZIL PREKINUO NEVEROVATAN NIZ: Večeras mu neće biti lako protiv ''trikolora'' koji ne znaju za poraz u dosadašnjem toku kvalifikacija

V.M.

16. 11. 2023. u 09:48

U petom kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Kolumbija će dočekati Brazil (01:00). Meč se igra na stadionu ''Metropolitano Roberto Melendez'' u Barankilji.

БРАЗИЛ ПРЕКИНУО НЕВЕРОВАТАН НИЗ: Вечерас му неће бити лако против триколора који не знају за пораз у досадашњем току квалификација

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su propustili proteklo Svetsko prvenstvo u Kataru, pa im je primarni cilj da se plasiraju na sledeće koje je na programu 2026. godine i može se reći da im za sada ide veoma solidno.

Neporaženi su u prva četiri kola, ali su jedini trijumf ostvarili na startu kvalfikacija protiv Venecuele (1:0), nakon čega su delili bodove sa Čileom, Urugvajom i Ekvadorom.

Ako bi se nadovezali i na period pre ovih kvalifikacija, Kolumbija je poslednji poraz doživela još u februaru 2022. godine, tako da su neporaženi na poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima (deset pobeda, pet remija).

Ipak, ako postoji neka reprezentacija koja zna kako da savlada Kolumbiju jer je na 31. međusobnom duelu ostvario čak 19 pobeda uz deset remija i samo dva trijumfa ''trikolora''.

Sa druge strane, neverovatnoj seriji Brazila od 37 utakmica bez poraza u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je došao kraj jer je ''selesao'' poražen od Urugvaja rezultatom 2:0 u Montevideu.

Pre tog meča gosti su iznenađujuće podelili bodovee sa Venecuelom (1:1), tako da će danas pokušati pokušati da se vrate na pobedničku stazu kako po prvi put još od 2004. godine ne bi vezali tri utakmice bez trijumfa u jednom kvalifikacionom ciklusu.

Privremeni menadžer Diniz bi trebao biti pun elana pošto je skoro osvojio Kopa libertadores sa Fluminenseom savladavši Boku u finalu sa 1:0 i sada mu je zadatak da pokrene ''selesao''.

Brazilci nisu baš najbolje započeli ove kvalifikacije jer su osvojili sedam bodova iz četiri odigrana meča i zauzimaju treće mesto na tabeli, ali plasman na Svetsko prvenstvo nikada nije upitan kada se radi o petostrukim prvacima sveta.

Generalno gledano ''selesao'' je svoj napadački potencijal pokazao samo protiv Bolivije kojoj je dao pet golova, ali nakon toga je samo dva puta tresao mrežu u naredna tri susreta.

Večeras verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv i ujednačen meč, ali prednost dajemo Brazilcima koji imaju kvalitetenije fudbalere i očekujemo da se vrate na pobedničku stazu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024