REDSI ODRŽAVAJU MAKSIMALAN UČINAK: "LJubičasti" se muče na svim frontovima

O. M.

09. 11. 2023. u 09:21 >> 09:22

OVOG četvrtka na stadionu "Munisipal" u Tuluzu domaća istoimena ekipa dočekuje Liverpul.

РЕДСИ ОДРЖАВАЈУ МАКСИМАЛАН УЧИНАК: Љубичасти се муче на свим фронтовима

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta. Redsi dominiraj u grupi "E" gde su osvojili maksimalnih devet bodova iz tri utakmice, a najubedljiviji su bili pre dve nedelje, upravo protiv današnjeg rivala koga su sa Enfilda ispratili pobedom od 5:1.

Tuluz je posle tog poraza pao na treće mesto u grupi sa četiri boda, koliko ima i belgijski Union Sen Žiloaz, ali sa boljom gol-razlikom. Poslednji je austrijski LASK sa sva tri poraza. Domaći tim je plasman u Ligu Evrope izborio osvajanjem Kupa Francuske gde je u finalu bio bolji od branioca trofeja Nanta.

Ljubičastima ne cvetaju ruže ni na domaćoj sceni. Posle poraza od Liverpula izgubili su dva puta i u Ligi jedan, a pre utakmice sa redsima dva puta su igrali nerešeno pa sada u francuskom šampionatu zauzimaju 14. mesto sa 11 bodova, to je samo jedan više od Meca koji je na poziciji koja vodi u baraž za ostanak u eliti. U prethodnom kolu Lige 1 izgubili su na svom stadionu od Avra rezultatom 2:1.

Liverpul je u dobroj formi u poslednje vreme. Izabranici Jirgena Klopa vezali su četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima pre nego što su u prošlom kolu kiksnuli protiv Lutona dozvolivši novajliji u Ligi da deset minuta pre kraja utakmice povede sa 1:0, da bi tek u petom minutu nadoknade izgubljenog vremena Luis Dijaz spasao bod.

Jirgen Klop je svestan da pobeda u Tuluzu donosi i matematički obezbeđen plasman u nokaut-fazu pa sigurno neće dozvoliti igračima da se opuste, a kvota promašenih prilika je valjda ispucana protiv "šeširdžija" u Lutonu.

Liverpul je jedna od samo tri ekipe u Ligi Evrope sa stopostotnim učinkom, uz Romu i Bajer iz Leverkuzena. Ovo će biti četvrti međusobni susret Liverpula i Tuluza u evropskim kupovima. Pre 16 godina igrali su u grupi Lige šampiona, a Liverpul je tada pobedio sa 4:0 na Enfildu i sa 1:0 u Tuluzi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije