INTER BI DA SAČUVA PRVO MESTO: Neće mu biti lako na gostovanju ''boginji provincije''

V.M.

04. 11. 2023. u 09:45

FUDBALERI Atalante će od 18 časova na ''Gevis stadionu'' dočekati lidera na tabeli Serije A, milanski Inter.

ИНТЕР БИ ДА САЧУВА ПРВО МЕСТО: Неће му бити лако на гостовању богињи провинције

Tanjug/AP

Domaćin igra veoma dobro ove sezone i deluje da će ponovo konkurisati za neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno je četvrti na tabeli i nalazi se u seriji od dve vezane pobede.

Atalanta je prvo savladala Đenovu sa 2:0, a zatim je bila nešto ubedljivija protiv Empolija (3:0).

Glavna odlike ove nove ekipe Đanpjera Gasperijina je stamena odbrana, naime ''boginja provincije'' je primila samo osam golova u dosadašnjem toku Serije A i to sve na gostovanjima, što znači da na svom ''Gevis stadionu'' golman Muso i dalje nije vadio loptu iz mreže.

Sa druge strane, Inter je u uvodnom delu šampionata istakao ozbiljnu kandidaturu za titulu. Nakon deset odigranih kola prvi je na tabeli sa 25 osvojenih bodova i izgleda sjajno na terenu.

Ima najbolji napad lige sa 25 postignutih pogodaka, a uz to i najkvaliteniju odbranu koja je primila pet golova do sada.

''Neroazuri'' su perfektni na gostovanjima ove sezone, osvojili su maksimalnih 12 bodova na četiri utakmice van svog stadiona i večeras će pokušati da nastave taj niz.

Vođa ekipe je kapiten Lautaro Martinez koji je najbolji strelac lige sa 11 postignutih golova, ipak na poslednja dva meča nije tresao mrežu i možda je današnji duel pravi trenutak da se prekine post.

Što se tiče međusobnih susreta, prošle sezona je u potpunosti pripala Interu koji je u tri navrata bio bolji od Atalnte (dva puta po 3:2 i 1:0).

Verujemo da će ''neroazuri'' neporaženi napustiti Bergamo.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)