REAL SE VRAĆA NA PRVO MESTO: Rajo nije više topovska hrana na Bernabeuu, ali bodovima ne treba da se nada

O. M.

05. 11. 2023. u 09:50

REAL MADRID dočekuje Rajo Valjekano u 12- kolu španske La lige. Utakmica se igra na stadionu "Santjago Bernabeu" od 21 čas.

РЕАЛ СЕ ВРАЋА НА ПРВО МЕСТО: Рајо није више топовска храна на Бернабеуу, али бодовима не треба да се нада

FOTO: Tanjug/AP

"Blankosima" će i minimalna pobeda biti dovoljna da se vrate na čelo tabele koje je u subotu, pobedom nad Osasunom (4:2) privremeno okupirala Đirona. Real Madrid ima 28 bodova iz 11 utakmica, tri manje od najprijatnijeg iznenađenja španskog prvenstva, iako su upravo "blankosi" naneli jedini poraz "belo-crvenima" u sezoni.

Real je proteklog vikenda pobedio i Barselonu, Trijumf je doneo, a ko drugi, Džud Belingam. Dvadesetogodišnji Englez je kao vezni igrač najbolji strelac La lige sa deset postignutih golova. Barsu je srušio pogocima u 68. i 92. minutu nakon što je Gundogan doveo šampiona u vođstvo već u šestom minutu. Pre nekoliko dana sjajne igre mladog Engleza nagrađene su trofejom "Kola" koji Frans fudbal od pre nekoliko godina dodeljuje najboljem mladom igraču sveta.

Madriđane posle ovog duela očekuje četvrto kolo Lige šampiona. Dočekuju Bragu koju su u prošlom kolu savladali sa 2:1 u gostima i sada imaju maksimalan učinak od devet bodova iz tri kola, u konkurenciji Napolija i Union Berlina.

Pre nove reprezentativne pauze očekuje ih i utakmica sa Valensijom u Ligi.

Real je prošle godinepobedio "crvene munje" sa 2:1 na Bernabeuu, ali je Rajo pobedio sa 3:" u Valjekasu. Ova ekipa neretko kod kuće odigra dobro protiv Real Madrida, ali na Bernabeu gotovo nikada. Poslednja tri susreta ovde završena su minimalnim pobedama "blankosa" ali do pre nekoliko godina, uvek su "munje" ispraćane sa punom mrežom. Pamte se pobede od 10:2, 6:2, 5:0, 5:1...

Inače, Rajo je u seriji od devet utakmica bez poraza, nakon što je krajem avgusta i početkom septembra vezao jedina dva u sezoni. Jedan od tih poraza bio je katastrofa protiv Atletika iz Madrida 0:7. Ova ekipa je trenutno osma sa 17 bodova, samo dva manje od petoplasiranog Sosijedada i mesta koje vodi u Evropu. U prošlom kolu su osvojili bod protiv Sosijedada, bilo je 2:2.

Na današnjoj utakmici mogao bi konačno za Real da debituje turski vunderkind Arda Guler koga je Ančeloti i najavio u timu. Guler je letos došao iz Fenerbahčea za 20 miliona evra ali se povredio na pripremama i tek odnedavno je u konkurenciji za tim.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)