VLAHOVIĆ I KOSTIĆ PROTIV LAZOVIĆA: "Mastifi" na Juventusovom putu ka prvom mestu u Seriji A

O. M.

28. 10. 2023. u 12:28 >> 12:29

JUVENTUS dočekuje Veronu u utakmici desetog kola italijanske Serije A. Susret je na programu od 20 časova i 45 minuta na stadionu Alijanc u Torinu.

ВЛАХОВИЋ И КОСТИЋ ПРОТИВ ЛАЗОВИЋА: Мастифи на Јувентусовом путу ка првом месту у Серији А

FOTO: Tanjug/AP

Bjankoneri su uoči ovog kola treći na tabeli, iza Intera koji ima dva boda više i Milana koji je na "plus jedan", ali imaju priliku da ih bar na 24 sata preteknu na tabeli, pošto neroauzri i rosoneri svoje mečeve igraju u nedelju. Ovo naročito kada se uzme u obzir da Inter igra derbi sa Romom, a Milan sa Napolijem, pa nije nimalo nemoguće da oba milanska tima dožive poraze i ostave Juve na čelu tabele. Naravno, pod uslovom da ekipa naših Dušana Vlahovića i Filipa Kostića pobedi večeras Veronu.

"Stara dama" je od starta šampionata imala velikih problema sa povredama vodećih igrača, a trener Masimilijano Alegri je nekoliko puta morao da kombinuje tim kako bi nadoknadio nedostatak nekog od ključnih igrača. 

Loš zdravstveni bilten nije najveća nevolja najtrofejnijeg italijanskog kluba, pošto je posle svih problema od prošle godine i skandala sa oduzimanjem pa vraćanjem pa novim oduzimanjem bodova i svojevoljnim praktrično "samoizbacivanjem" iz Lige konferencija za ovu sezonu (kako bi se predupredilo eventualno izbacivanje iz Lige šampiona za narednu sezonu) ove godine izbio novi skandal. Tačnije, dva. Prvo je Pol Pogba suspendovan zbog dopinga, a zatim je Nikolo Fađoli priznao da je učestvovao u nelegalnom klađenju (kao nekad veliki Paolo Rosi u aferi "totonero"), kako bi dobio blaćžu kaznu, što je na kraju izgleda i uspelo jer se po svemu sudeći "nagodio" sa FIGC (fudbalskim savezom Italije) da "odmara" sedam meseci.

Ipak, pored svih ovih problema, Juve uspeva da beleži dobre rezultate. U prethodnom kolu uspeo je da savlada Milan u jednom od najvećih derbija italijanskog fudbala. Jedini gol na toj utakmici postigao je Lokateli u 63. minutu. Treba reći da je Milan od 40. bio oslabljen jer je crveni karton dobio nemački internacionalac Malik Tšau, koga je neki šaljivdžija onomad prozvao "novim Maldinijem", što je ovaj mladi Nemac senegalsko-finskog porekla za sada opravdao otprilike koliko je Antoni Marsijal opravdao nadimak "novi Anri".

Što se tiče Verone, ona je sezonu počela sa tri pobede i tu su "mastifi" za sada stali. Jednu od te tri pobede ostvarili su u Kupu Italije, a dve u Sriji A u kojoj su nakon toga uzeli još samo dva boda.

Protekle nedelje je reprezentativac Srbije Darko Lazović samo ublažio poraz od Napolija počasnim golom za 1:3. To je bio njegov prvenac u sezoni, ali i sa njim deli drugo mesto na klupskoj listi strelaca, jer Verona je ove sezone postigla samo šest golova u Seriji A, od toga polovinu u prva dva kola kada su odneli dve pomenute pobede.

Osim toga, Lazović je ovim golom postao tek drugi igrač Verone od daleke 1988. godine koji je postizao gol u pet uzastopnih sezona za klub iz grada ljubavi.

U prošloj sezoni oba međusobna susreta pripala su Juventusu, a zanimljivo je da je oba puta strelac jedinog gola na utakmici bio Mojz Ken, koji će i večeras uz Dušana Vlahovića činiti napad bjankonera.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&0-4 (kvota 1,59) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave