SEVILJA SA NOVIM TRENEROM UZELA BOD REALU: "Tobdžije" ne znaju da igraju protiv Španaca

O. M.

24. 10. 2023. u 11:01 >> 11:01

SEVILjA dočekuje Arsenal na svom stadionu "Ramon Sančez Pishuan" u utorak od 21 čas u okviru trećeg kola grupe "B" Lige šampiona.

СЕВИЉА СА НОВИМ ТРЕНЕРОМ УЗЕЛА БОД РЕАЛУ: Тобџије не знају да играју против Шпанаца

FOTO: Tanjug/AP

Španska ekipa je u dosadašnjem delu takmičenja odigrala dve neodlučene utakmice, sa Lensom koji je lider grupe i sa fenjerašem PSV Ajndhovenom. Arsenal je drugi na tabeli. Tobdžije su u prvom kolu deklasirale PSV sa 4:0, a u drugom su izgubili sa 2:1 od Lensa.

Sevilja trenutno zauzima tek 13. mesto u španskoj La ligi sa samo devet osvojenih bodova iz devet odigranih kola. To u slučaju ekipe iz Andaluzije ništa ne znači jer je i prošle godine bila u borbi za opstanak, a na kraju je uspela da osvoji Ligu Evrope. Ipak, loši rezultati na startu nacionalnog šampionata doveli su do smene trenera. Hose Luis Mendilibar koji je prošle godine svojim dolaskom preokrenuo sezonu "rohiblankosa"  posle neuspeha koji su ređali Žulen Lopetegi i Horhe Sampaoli, ustupio je mesto urugvajskom stručnjaku Dijegu Alonsu koji je u prvoj utakmici vodio Sevilju do boda protiv lidera Lige Real Madrida.

Sevilji naruku ide rezultat poslednjeg susreta ovih ekipa u okviru Lige šampiona kada je na "Pishuanu" domaći tim pobedio sa 3:1. To je bilo davne 2007. godine, a poslednji duel ovih ekipa uopšte pripao je Arsenalu i to više nego ubedljivo kada je u okviru Emirejts kupa sa šest komada napunio mrežu tadašnjeg golmana Sevilje Bona. Već u 19. minutu bilo je 4:0 za "tobdžije" golovima dvostrukih strelaca Gabrijela Žezusa i Sake koji su po dva puta tresli mrežu zbunjenih Andalužana koji nisu znali šta ih je snašlo. Do kraja, Žezus je kompletirao het-trik, a šesti gol bio je delo Edija Nketije.

Sevilja je u Ligi šampiona ostvarila samo četiri pobede na poslednjih 14 utakmica na svom terenu. Međutim, kad je Arsenal u pitanju ta tradicija pada u vodu jer "tobdžije" tradicionalno nemaju uspeha protiv španskih ekipa.

Samopouzdanje igračima Arsenala ne nedostaje jer ova ekipa je u 13 takmičarskih mečeva ove sezone zabeležila samo jedan poraz, pomenuti od Lensa (0:4). U Premijer ligi četa Mikela Artete deli prvo mesto sa šampionom Engleske i Evrope Mančester sitijem. Obe ekipe sakupile su po 21 bod.

U timu Sevilje za ovaj meč najavljen je Nemanja Gudelj, dok je nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Dmitrović nespreman pa će na gol verovatno opet Norvežanin Niland.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!