MBAPE VODI PSŽ U NOKAUT FAZU: ''Park prinčeva'' pretežak zadatak za rosonere?

V.M.

25. 10. 2023. u 13:52 >> 13:52

U derbiju dana fudbaleri PSŽ-a će dočekati Milan (21.00).

МБАПЕ ВОДИ ПСЖ У НОКАУТ ФАЗУ: Парк принчева претежак задатак за росонере?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini nikako da uhvate zalet pod trenerskom palicom Luisa Enrikea, ali za vikend su ostvarili rutinski trijumf nad Strazburom (3:0) tako da u dobroj atmosferi dočekuju večerašnji susret koji im može biti ključan u borbi za plasman u narednu fazu Lige šampiona.

PSŽ je na otvaranju najjačeg evropskog takmičenja dočekao Borusiju iz Dortmunda i predvođen Kilijanom Mbapeom slavio je sa 2:0, ali je nakon toga doživeo katastrofu na ''Sent džejmsis parku'' gde ga je Njukasl ubedljivo savladao rezultatom 4:1.

''Sveci'' su trenutno drugi na tabeli ''F'' (ovogodišnjoj grupi smrti) i ako bi osvojili tri boda pred svojim navijačima, napravili bi veliki korak ka nokaut fazi.

PSŽ je slavio na poslednja tri duela pred svojim navijačima i večeras će se ponovo uzdati u huk prepunih tribina ''Parka prinčeva''.

Rival će mu biti Milan na čijim utakmicama u Ligi šampiona i dalje nije pao nijedan gol. U prvom kolu se propisno ispromašivao na ''San Siru'' protiv Njukasla, a zatim je u dosta tvrdoj utakmici podelio plen sa Borusijom.

Trenutno je treći u grupi sa dva osvojena boda i morao bi da popravi napadačke probleme ako želi da ponovi uspeh iz prošle sezone kada je dogurao do polufinala u kojem ga je savladao večiti rival, Inter.

''Rosoneri'' su za vikend u velikom derbiju ugostili Juventus, bili su bolji rival u uvodnih pola sata, ali krajem prvog poluvremena Tšau je zadobio crveni karton, što je ''stara dama'' iskoristila u drugom delu igre slavivši pogotkom bivšeg igrača Milana, Manuela Lokatelija u 63. minutu.

Na poslednja tri duela u svim takmičenjima Milan je samo jednom zatresao mrežu protivnika i Stefano Pioli mora da pronađe način da reši taj ''gorući problem''.

U redovima domaćina neće biti Kimbpebea, Mendeša i Rika, dok će sa druge strane izostati Benaser, Čukvueze, Loftus Čik i Sportijelo.

Večerašnji rivali su se četiri puta do sada sastali u istoriji Lige šampiona, PSŽ nikada do sada nije slavio (dva remija, dva trijumfa Milana), a mi verujemo da je vreme da se ta tradicija prekine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)