FIORENTINA SRUŠILA ŠAMPIONA: Empoliju se smeši Serija B

O. M.

23. 10. 2023. u 09:29

U poslednjoj utakmici devetog kola Serije A, Fiorentina dočekuje Empoli. Utakmica se igra na stadionu "Artemio Franki" u Firenci od 20 sati i 45 minuta.

ФИОРЕНТИНА СРУШИЛА ШАМПИОНА: Емполију се смеши Серија Б

FOTO: EPA

Domaći su četvrti na tabeli sa 17 bodova, koliko je uoči ovog kola imao i trećeplasirani Juventus, ali su "bjankoneri" u derbiju kola savladali Milan sa 1:0 i otišli na 20 bodova. Ljubičasti mogu da budu više nego zadovoljni početkom sezone koja će, ako se po jutru dan poznaje, biti uspešnija za njih od prethodne u kojoj su izgubili dva finala i na mala vrata izborili plasman u Ligu konferencija.

Sa 18 postignutih golova, četa Vinčenca Italijana ima treći najbolji napad u ligi, iza Intera i Rome, dok je odbrana nešto lošiji deo tima. Viola je izgubila samo jednu utakmicu u Seriji A, ali to je bila prava katastrofa, pošto je Inter slavio sa 4:0. 

U prethodnih pet kola zabeležili su četiri pobede i remi. Poslednja žrtva bio je branilac šampionske titule Napoli, koga su savladali sa 3:1 na njihovom stadionu "Dijego Armando Maradona". Pobedili su i Atalantu, kao i slabašne Udineze i Kaljari, dok im se izvukao jedino Frozinone, iako je i u toj utakmici Fiorentina zaslužila da pobedi.

S druge strane, iako je prvenstvo tek počelo, jasno je da će Empoli ove sezone voditi grčevitu borbu za opstanak, a male šanse da će u toj borbi uspeti daju mu očajni rezultati konkurencije u vidu Salernitane, Kaljarija i Udinezea. Plavi su 18. na tabeli sa četiri boda, a sva četiri osvojili su u poslednja tri kola. 

Empoli je posle pet uzastopnih poraza u prvih pet kola, savladao Salernitanu sa 1:0 i to je ujedno i jedini gol koji su postigli u dosadašnjem delu šampionata. Već u narednom meču su više nego ubedljivo poraženi od Bolonje sa 3:0, dok su u prethodnom kolu dobili novi bod, takođe protiv ekipe iz donje polovine tabele, odigravši bez golova sa Udinezeom.

Fiorentina je po svim parametrima favorit, zbog stanja na tabeli, forme i igračkog kadra. Ipak, prošle godine, u sezoni u kojoj je Empoli takođe završio u donjem delu tabele, dva puta su igrali nerešeno. U Firenci je bilo 1:1, a Empoli je čak i vodio do 85. minuta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: PG1&D2+ (kvota 1,75) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!