VLAHOVIĆ SE VRAĆA, JOVIĆ KONAČNO DOBIO ŠANSU KAO STARTER: Strašan derbi na Apeninima, Milan dočekuje Juventus

O. M.

05. 12. 2023. u 10:25 >> 10:25

OVE nedelje od 20 časova i 45 minuta na stadionu "San Siro" u Milanu igra se jedan od najvećih svetskih derbija, utakmica između Milana i Juventusa.

ВЛАХОВИЋ СЕ ВРАЋА, ЈОВИЋ КОНАЧНО ДОБИО ШАНСУ КАО СТАРТЕР: Страшан дерби на Апенинима, Милан дочекује Јувентус

FOTO: Tanjug/AP

Milan je nakon osmog kola preuzeo prvo mesto na tabeli sa 21 bodom. Rosoneri su ostvarili sedam pobeda, uz samo jedan poraz, ali onaj veoma bolan u "derbiju dela Madonina" od gradskog rivala Intera (1:5). Neroazuri su bili prvi sve do reprezentativne paue kada su remijem sa Bolonjom dozvolili Milanu da ih pretekne, ali su se u subotu, bar privremeno, vratili na čelo tabele pošto su pobedili Torino u gostima.

Milan sada zaostaje bod za gradskim rivalom, a remi mu ne bi bio dovoljan da se vrati na lidersku poziciju jer Inter ima bolji međusobni skor i daleko bolju gol-razliku. 

Izabranici Stefana Piolija imaju šest utakmica u nizu bez poraza u svim takmičenjima a u Seriji A su vezali četiri pobede, posle tog teškog poraza u derbiju dela Madonina. U međuvremenu su odigrali i dve utakmice u Ligi šampiona, protiv Njukasla kod kuće i Borusije Dortmund u gostima a obe su završene bez golova.

Na San Siru su odigrali tri utakmice kao domaćini i sve tri pobedili, protiv Torina je bilo 4:1, Verone 1:0 i Lacija 2:0. 

Utakmicom protiv Juventusa počinje jedan period teških mečeva za Milan, pošto ih očekuju Pari Sen Žermen, Napoli, Fiorentina i revanš sa Dortmundom. Pioli u derbiju neće moći da računa na kažnjene Tia Ernandeza i Majka Menjana.

Reprezentativac Srbije Luka Jović konačno je dobio šansu kao starter, u utakmici protiv Đenove, nakon što je protiv Intera i Kaljarija odigrao ukupno 40 minuta. On će derbi verovatno početi sa klupe pošto prednost ima Olivije Žiru kome će po bokovima pomagati Rafael Leao i Kristijan Pulišić. Sjajni Amerikanac postigao je četiri gola od kad je došao iz Čelsija i ima priliku da postane tek peti igrač Milana koji je postigao pet ili više golova na prvih deset utakmica za klub. Prethodno to su postigli Andrej Ševčenko, Ronaldinjo, Alešadre Pato i Karlos Baka.

Juventus je treći na tabeli posle osam utakmica sa 17 bodova, četiri manje od Milana. Stara dama je neporažena na poslednje tri utakmice u kojima nije primila ni gol. Juve je poput Milana i Intera doživeo samo jedan poraz. Neočekivano je izgubio od Sasuola, koji je četiri dana kasnije slavio i protiv Intera. Ipak, izabrnaici Masimilijana Alegrija imaju pet pobeda, dve manje od Milana, pošto nisu uspeli da savladaju Atalantu (0:0) i Bolonju (1:1). 

Sa samo šest primljenih golova, bjankoneri imaju drugu najbolju odbranu u ligi posle Intera. Na tri od četiri gostovanja uspeli su da sačuvaju mrežu.

Inače, Seriju A ovih dana trese ko zna koji u nizu skandala vezanih za ilegalno klađenje fudbalera. U centru je ovoga puta vezista Juventusa Nikolo Fađoli koji je priznao da se kladio i dogovorio se sa Savezom da prihvat isedmomesečnu suspenziju. Juventus je stao iza njega a Maks alegri je najavio da ga očekuje u timu posle suspenzije. Drugi igrač koji je učestvovao u ovoj aferi je sada već bivši vezista Milana Sandro Tonali koji je ovog leta prešao u Njukasl za 70 miliona evra. Njemu preti kazna od 16 meseci zbog toga što se kladio i na utakmice svog kluba, doduše igrao je uvek na pobedu Milana.

Alegrija je obradovao povratak Dušana Vlahovića i Federika Kijeze u tim, ali će u zadnjoj liniji morati da se snađe bez Danila i Aleksa Sandra. Mesto Fađolija u sredini pored Rabioa verovatno će zauzeti novopečeni reprezentativac Italije Fabio Moreti.

S obzirom da je Arkadijuš Milik bio strelac u derbiju dela Mole protiv gradskog rivala Torina - na asistenciju srpskog reprezentativca Filipa Kostića - Alegri mu možda pruži priliku od početka uz Vlahovića, u kom slučaju bi Kijeza šansu čekao s klupe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)