DERBI DANA IGRA SE U OSLU: Norveška mora da savlada ''furiju'' ako želi na Euro!

V.M.

15. 10. 2023. u 15:10 >> 15:11

NAJINTERESANTNIJA utakmica današnjeg programa dolazi nam iz grupe ''A'' gde će Norveška dočekati Španiju (20:45).

ДЕРБИ ДАНА ИГРА СЕ У ОСЛУ: Норвешка мора да савлада фурију ако жели на Еуро!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što nije uspela da pobedi nijednu od prve tri utakmice kvalifikacija za Euro 2024, Norveška je od tada slavila na tri vezane, dve pobede protiv Kipra uz trijumf nad Gruzijom.

Lavovi su u sredu rutinski slavili protiv Kipra (4:0), a Aleksandar Sorlot je svoj 50. međunarodnom nastup obeležio golom pre nego što su Erling Haland (2) i Fredrik Aursnes upisali svoja imena na listu strelaca u drugom delu igre.

Domaćini su poslednji put na Evropskom prvenstvu nastupali 2000. godine, a četa Stale Solbakena trenutno zauzima treće mesto u grupi ''A'' sa 10 sakupljenih bodova na šest utakmica, dva manje od Španije koja je odigrala meč manje i šest poena zaostatka u odnosu na vodeću Škotsku.

Sedam meseci nakon iznenadnog poraza od 0:2 na gostovanju Škotskoj, Španija se u sredu revanširala kada je u Sevilji obezbedila sva tri boda istim rezultatom.

Nakon što je pogodak Skota Mektomineja kontroverzno poništen zbog ofsajda, kapiten ''furije'' Alvaro Morata doveo je domaćine u prednost u 73. minutu pre nego što je Oihan Sanset ušao sa klupe i u sudijskoj nadoknadi postigao pogodak na svom debiju u dresu reprezentacije.

Španija jeprodužila niz neporaženosti na domaćin terenom u kvalfikacijama (za Evro i za Svetsko prvenstvo) na 49 mečeva, niz koji traje od juna 2006. koji uključuje 44 pobede i pet remija.

Španija može sebi priuštiti da ispusti bodove protiv Norveške sve dok pobedi u obe preostale dve kvalifikacione utakmice protiv Gruzije i Kipra, ali ''crvena furija'' će biti željna da završi posao u nedelju i sruši Škotsku sa vrha grupe ''A''.

Večerašnji rivali su se susreli u prvom kolu kvalifikacija i tada je Španija rutinski pred svojim navijačima slavila rezultatom 3:0, a golove su postigli Olmo i Hoselu (2).

Večeras verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv meč, Norveška mora da igra na pobedu, a o kvalitetu gostiju ne treba trošiti reči i zbog toga očekujemo da oba tima postignu barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)