BUGARSKI NAVIJAČI POSTAJU NESTRPLJIVI: "Lavovi" kod kuće mogu da pobede samo ekipe poput Gibraltara

O. M.

14. 10. 2023. u 08:35

DERBI začelja grupe "G" kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Nemačkoj, igra se u Bugarskoj gde domaći tim dočekuje Litvaniju. Utakmica se igra u Sofiji od 18 časova.

БУГАРСКИ НАВИЈАЧИ ПОСТАЈУ НЕСТРПЉИВИ: Лавови код куће могу да победе само екипе попут Гибралтара

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Bugarska i Litvanija osvojile su po dva boda do sada. Igrali su nerešeno u međusobnom susretu, dok su drugi bod osvojili Litvanci sa Crnogorcima, a Bugari sa našom reprezentacijom kada su iznenadili izabranike Dragana Stojkovića Piksija.

Lavovi imaju samo jednu pobedu kod kuće u poslednjih šest mečeva, a malo je nedostajalo da protiv "orlova" ostvare drugu. Vodili su golom Despodova do šestog minuta nadoknade kada je bod našoj selekciji doneo Darko Lazović. Pobedili su samo Gibraltar u nebitnom meču Lige nacija, u kojoj nisu uspeli da osvoje grupu u kojoj su im konkurencija bile Gruzija i Severna Makedonija. 

Plasman u Nemačku je ostao pusti san za izabranike Mladena Krstajića, iako bi ih pobeda nad Litvancima održala u igri na nivou matematičkih kalkulacija. Nije ih bilo na završnim turnirima od 2004. godine kada su zauzeli poslednju 16. poziciju.

Litvanija, s druge strane, tek treba da se prvi put pojavi u završnici bilo kojeg turnira kao nezavisna nacija ali s obzirom na igre ove reprezentacije malo je verovatno da će se to desiti u bliskoj budućnosti. 

Litvanije je 15 utakmica bez pobede a u poslednjih 20 utakmica ostvarili su samo jednu pobedu nad iole relevantnim protivnikom, a to je bila Bugarska koju su savladali sa 3:1 pretprošlog oktobra u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine. Osim te pobede imaju jednu nad San Marinom od 2:1 u prijateljskoj utakmici.

Što se tiče ukupnog skora u međusobnim susretima, on je na strani Bugarske koja ima dve pobede, uz po jedan poraz i nerešen susret.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,58) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)