"GALSKI PETLOVI" LETE U NEMAČKU: Vicešampion sveta bi pobedom u Holandiji obezbedio plaman na EURO 2024

O. M.

13. 10. 2023. u 08:45

LIDER grupe "B" Francuska gostuje Holandiji u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj. Utakmica se igra na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu od 20 časova i 45 minuta.

ГАЛСКИ ПЕТЛОВИ ЛЕТЕ У НЕМАЧКУ: Вицешампион света би победом у Холандији обезбедио пламан на ЕУРО 2024

Tanjug/AP

Vicešampionima sveta dovoljna su tri boda u naredne tri utakmice da obezbede plasman na završni turnir. Ukoliko ih osvoje već danas na Krojf areni, mogli bi da postanu prva selekcija posle domaćina kojoj je to uspelo. Priliku doduše imaju i Austrija i Belgija pošto bi pobednik njihovog duela napravio nedostižnih 10 poena prednosti u odnosu na Švedsku.

S druge strane, Holandija je u nešto težoj situaciji jer je bodovno poravnata sa Grčkom, ali je u prednosti nad Helenima jer ima meč manje, a i pobedu u međusobnom susretu, pa poraz "lalama" ne bi bio nenadoknadiv. Naročito kada se zna da oni kao pobednik grupe u Ligi nacija imaju baraž u džepu.

Da Holandiji neće biti lako govori i poslednja utakmica izabranika Ronalda Kumana koji su protiv Irske morali da stižu rezultat. Posle ranog vođstva "zelenih" preokret su režirali Kodi Gakpo i Vot Veghorst ali utisak je da je domaćin zaslužio bar bod u ovoj utakmici.

Iako Holandija nije iskoristila domaći teren na Završnom turniru Lige nacija, u kvalifikacionim utakmicama kod kuće su nepobedivi na bilo kom stadionu da igraju. Grčku su savladali na "Filips stadionu" u Ajndhovenu, a Gibraltar na roterdamskom "De kajpu", u kvalifikacijama za EURO 2024. U kvalifikacijama za Mundijal ostvarili su svih pet pobeda. Savladali su sa 2:0 Norvešku na praznom "De kajpu", prethodno Gibraltar sa istog stadiona ispratili šesticom, dok su turskoj šest komada uvalili na "Krojfu". Protiv Crne Gore bilo je 4:0, a protiv Letonije 2:0.

Francuska je posle poraza u finalu Mundijala nanizala pet pobeda u takmičarskim mečevima da bi seriju prekinula Nemačka u prijateljskom meču pre mesec i jedan dan na Vestfalenu u Dortmundu. Nemci su rano poveli golom Tomasa Milera, a u završnici su obe ekipe postigle po jedan gol, Sane je prvo udvostručio prednost "elfa", da bi počasni gol za "trikolore" postigao Antoan Grizman.

U kvalifikacijama, izabranici Didijea Dešana još nisu primili gol, a postigli su 11. Najviše golova dali su upravo Holandiji, četiri. Jedan manje dali su Gibraltaru u jednoj utakmici, odnosno Republici Irskoj u dve (1:0 i 2:0), dok je Grčka za sada najbolje prošla sa samo jednim golom u mreži.

Kilijan Mbape je sa četiri gola i tri asistencije najveća opasnost za protivničke golmane, a od toga dva gola i asistenciju zabeležio je u prvoj utakmici protiv Holandije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)