SAVO VODI ZMAJEVE U NEMAČKU: Legenda srpskog fudbala debituje na klupi Bosne i Hercegovine

O. M.

05. 12. 2023. u 10:22 >> 10:22

FUDBALSKA reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za odlazak na EURO 2024 u Nemačkoj, sa novim selektorom Savom Miloševićem. "Zmajevi" danas gostuju Lihtenštajnu u okviru sedmog kola grupe "J".

САВО ВОДИ ЗМАЈЕВЕ У НЕМАЧКУ: Легенда српског фудбала дебитује на клупи Босне и Херцеговине

FK Partizan

Bosanci su razočaravajuće startovali u kvalifikacijama, što je posla koštalo legendu jugoslovenskog i bosanskog fudbala Faruka Hadžibegića. Četiri kola pre kraja kvalifikacija zamenila ga je legenda srpskog fudbala Savo Milošević koji će pokušati nemoguće - da "zmajeve" dovede do jedne od prve dve pozicije u grupi i tako obezbedi završnicu Eura.

Ako u tome ne uspe, imaće Bosanci drugu šansu jer su kao pobednici grupe u Ligi nacija obezbedili mesto u baražu.

Bosna je pod Hadžibegićem dobro počela kvalifikacije, pobedom od 3:0 nad Islandom. Usledila su tri poraza, od kojih se za prva dva, od Slovačke i Portugala u gostima, ne može reći da su neočekivani, ali treći je bio pravi šok jer je došao od Luksemburga na "Bilinom polju" u Zenici, gde su Bosanci retko gubili i od fudbalskih golijata.

Seriju poraza nakratko su prekinuli pobedom nad današnjim rivalom, ali već način na koji je ona izvojevana pokazao je koliko su "zmajevi" zalutali na stranputicu, a poraz od slabašnog Islanda to je samo potvrdio.

Novi selektor se već na prvom zadatku suočio s problemima, s obzirom na to da neće moći da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca, među kojima su Rade Krunić, Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović.

Međutim, iz bosanskog tabora naglašeno je da će ekipa u svaku utakmicu ulaziti maksimalno motivisano, iako su šanse za direktan plasman na Euro u domenu teorije. Milošević je na predstavljanju najavio da će dati sve od sebe da "protrese" tim i popravi atmosferu poljuljanu lošim igrama u prethodnom periodu.

Bosna je u poslednja tri ciklusa za Euro ispadala u plej-ofu, poslednji put na penale od Severne Irske.

Lihtenštajn je u dosadašnja 74 meča kvalifikacija za evropsko prvenstvo ostvario samo pet pobeda, a u tekućem ciklusu ima svih šest poraza, uz gol-razliku 1:19. Samo jednom, u kvalifikacijama za Euro 2016 Lihtenštajn nije bio poslednji u grupi, tada su crveno-plavi bili ispred Moldavije.

Prvi susret ove dve reprezentacije imale su 1999. godine i on je završen bez golova. Sledećih osam pripalo je Bosancima koji su za to vreme primili samo tri gola, a postigli 33.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&4+ (kvota 1,92) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)