NE ZNA SE KO JE U BOLJOJ FORMI: Baskijski velikan dolazi na ''Vanda metropolitano''

V.M.

08. 10. 2023. u 12:32

U derbiju devetog kola španskog prvenstva, Atletiko Madrid će dočekati Real Sosijedad (16:15).

НЕ ЗНА СЕ КО ЈЕ У БОЉОЈ ФОРМИ: Баскијски великан долази на Ванда метрополитано

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima očekuju ovaj meč u zavidnim formama i biće zanimljivo videti ko će nastaviti pobednički niz.

Atletiko je slavio na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, a od te četiri tri su bile u La ligi. Izabranici Čola Simeonea su redom bili bolji od Real Madrida, Osasune i Kadiza, a tim trijumfima su se popeli na četvrto mesto i zaostaju osam bodova za vodećim Realom, ali vredi napomenuti da su odigrali dva meča manje od gradskog rivala.

Pored toga, ''jorgandžije'' su upisale i prvu pobedu u Ligi šampiona. Čak dva puta su se vraćali iz zaostatka protiv Fejenorda, a na kraju su pogotkom Alvara Morate osvojili vredna tri boda (3:2) kojima su se popeli na prvo mesto grupe ''E''.

Što se tiče gosta iz Baskije, oni su takođe u seriji od četiri uzastopne pobede. Tri su ostvarili u Primeri, a uz to su i osvojili prva tri boda protiv Salcburga preko nedelje u Ligi šampiona.

Sosijedad je meč protiv austrijskog šampiona rešio pogocima Ojrazabala i Braisa Mendeza, a ono što je još bitnije je da je tom pobedom preuzeo čelo grupe ''E'' i napravio korak ka plasmanu u nokaut fazu najjačeg evropskog takmičenja.

Prošle sezone na dva međusobna susreta su oba tima postizala barem po gol, Atletiko je slavio pred svojim navijačima 2:1, dok je na ''Anoeti'' viđena podela bodova, 1:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave