SITI ZNA DA IGRA SA ARSENALOM: Da li će Gvardiola ponovo matirati svog učenika?

Novosti online

08. 10. 2023. u 12:36 >> 12:36

Derbi osmog kola Premijer lige Engleske, mogao bi da pruži naznaku koja je ekipa bliža da na kraju sezone osvoji prvesntvo. Na stadionu „Emirati“ koplja će ukrstiti Arsenal i Mančester siti, za koje mnogi smatraju da će do poslednjeg, 38. kola šampionata, voditi bespoštednu bitku za trofej.

СИТИ ЗНА ДА ИГРА СА АРСЕНАЛОМ: Да ли ће Гвардиола поново матирати свог ученика?

Tanjug/AP

Ujedno, to će biti repriza Superkupa iz avgusta, kada su tobdžije „ukrale“ pehar „građanima“ na penale (posle 1:1) i izvojevali malu pobedu na startu sezone.

Arsenal je ove sezone, uz prvoplasirani Totenhem, jedini neporaženi tim u Premijer ligi. Momci Mikela Artete igraju odličan fudbal, na pogon krilnog napadača Bukaje Sake (četiri gola i dve asistencije) i kapitena Martina Edegarda (tri pogotka i asistencija). Stoga, nadaju se da bi ovo mogla da bude idealna prilika da prekinu neverovatni niz bez pobede na svom terenu protiv Sitija. Naime, još od 2015. godine, kada je bilo 2:1, domaćin nije uspeo da upiše tri boda protiv tima iz plavog dela Mančestera. 

Za to vreme uglavnom su se ređali ubedljivi neuspesi. Ako bismo premotavali sezone unazad, prošle su doživeli poraz 1:3, pretprošle je bilo 1:2, 2020/2021. na semaforu je stajalo 0:1, a 2019. i 2018, bivalo je 0:3. Generalno, u proteklih 15 međusobnih prvenstvenih susreta, Siti je slavio 13 puta, uz dva remija.

Mašinerija Pepa Gvardiole je pomalo zaribala u poslednje vreme na domaćoj sceni. Posle sjajnog starta i šest vezanih trijumfa, brojni izostanci zbog povreda su krenuli da uzimaju danak. Nikada ranije u eri španskog stručanjaka, Siti nije ispao ranije iz Liga kupa, kao što je to bio slučaj od Njukasla 27. septembra u trećem kolu (0:1). Uz to, direktan crveni karton Rodrija, jedne od najbitinijih karika tima na utakmici protiv Notingem Foresta, značilo je automatski tri meča susprenzije, tako da ga neće biti na terenu u Londonu. Koliko je falio, videlo se i u prvom neuspehu u nacionalnom prvenstvu proteklog vikenda od Vulverhemptona (1:2). 

Sada je branilac krune odjednom u nezahvalnoj poziciji, jer je dva vezana poraza doživeo u okviru Premijer lige poslednji put još 2018. godine! Međutim, kao što Arsenal ima Saku i Edegarda, tako je i Erling Holand nastavio da teroriše protivničke golmane kao i prošle sezone, te već na svom kontu ima osam golova, dok je Hulijan Alvarez procvetao u novoj ulozi kao „desetka“ sa tri gola i isto toliko asistencija.

U redovima domaćina sigurno neće biti Jurijena Timbera, a pod velikim znakom pitanja su Saka i Martineli.

Sa druge strane, neće biti Kevina de Brujnea i pomenutog Rodrija.

Oba tima imaju priliku da preuzmu prvo mesto koje trenutno drži Totenhem sa 20 bodova, najbliži pratilac mu je Siti sa 18, dok Arsenal ima tri poena manje od ''pevaca''

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!