MOŽE LI ČUKARIČKI DO ISTORIJSKIH BODOVA? Brđanima ''duva promaja'' u odbrani na evropskim utakmicama ove sezone

V.M.

05. 10. 2023. u 17:06 >> 17:06

U okviru grupe ''F'' Lige konferencija, srpski predstavnik će dočekati Genk (21.00).

МОЖЕ ЛИ ЧУКАРИЧКИ ДО ИСТОРИЈСКИХ БОДОВА? Брђанима дува промаја у одбрани на европским утакмицама ове сезоне

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Čukarički ove sezone po prvi put igra u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a može se reći da nije imao sreće na žrebu jer su mu uz današnjeg rivala protivnici Fiorentina i Ferencvaroš.

''Brđani'' su u prvom kolu gostovali upravo četi Dejana Stankovića, iznenađujuće su poveli preko Ivanovića u 22. minutu, ali mađarski prvak je do poluvremena već preokrenuo pogocima Varge i Ovusua, dok je u drugom delu konačnih 3:1 postavio Aleksandar Pešić.

Čukarički je pored ovog meča u Evropi igrao samo plej-of za Ligu Evrope, gde ga je rutinski dva puta savladao Olimpijakos (po 3:0), što znači da je četa Igora Matića primila tačno po tri gola na svakom evropskom meču ove sezone.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Čukarički je za vikend bio bolji od Spartaka iz Subotice (3:0) i tim trijumfom se popeo na peto mesto tabele Superlige Srbije.

Sa druge strane, Genk je zapao u čudnu seriju od četiri uzastopna remija u svim takmičenjima. To su uglavnom utakmice sa dosta pogodaka, a to je bio slučaj i pre nekoliko dana kada su u okviru Župiler pro lige odigrali 3:3 sa Vesterlom.

Belgijski velikan je doživeo samo jedan poraz ove sezone, ali je ostvario samo tri pobede u domaćem prvenstvu gde trenutno zauzima šestu poziciju.

Gosti su evropsku avanturu započeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde je bolji od njih bio Servet, a zatim ih je trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope izbacio Olimpijakos, a igranje u Ligi konferencija obezbedili su pobedom nad Adanom Demirspor u plej-ofu.

Grupnu fazu započeli su remijem sa Fiorentinom, dva puta su gubili, ali su se vraćali u oba navrata i osvojili bod protiv prošlosezonskog finaliste.

Kod domaćina neće biti Ze Marija, dok će u redovima gosta izostati Mekenzi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!