NAPOLI SE NE ODRIČE "SKUDETA": Fiorentinin niz bez poraza mogao bi danas da se prekine

O. M.

08. 10. 2023. u 17:24 >> 17:24

ŠAMPION Italije Napoli dočekuje Fiorentinu u jednom od zanimljivijih duela osmog kola Serije A. Utakmica se igra na stadionu Dijego Armando Maradona od 20 časova i 45 minuta.

НАПОЛИ СЕ НЕ ОДРИЧЕ СКУДЕТА: Фиорентинин низ без пораза могао би данас да се прекине

Foto AP

Izabranici Rudija Garsije u ovaj meč ulaze pošto su na svom terenu izgubili od Real Madrida rezultatom 3:2, u drugom kolu grupne faze Lige šampiona. Time su prekinuli niz od pet utakmica bez poraza. Iako njihov učinak u domaćem šampionatu do pre dve nedelje nije bio posebno impresivan, u poslednja dva kola Serije A upisali su dve ubedljive pobede i time pokazali da se neće tako lako odreći "skudeta" koji ove sezone nose na dresovima posle 33 godine pauze.

U te dve pobedepostigli su ukupno osam golova, a primili samo jedan. Prvo su pred svojim navijačima savladali Udineze sa 4-:1, a potom na gostovanju na stadionu Via del Mare deklasirali Leče sa 4:0. Napoli je u ovo kolo ušao kao treći na tabeli sa 14 bodova, četiri manje od lidera  Intera i drugoplasiranog Milana.

U međuvremenu je Juventus pobedio Torino u gradskog Derbiju pa je stara dama bar privremeno na gol-razliku preskočila Napoli. 

Fiorentina poslednjih godina stalno završava blizu vrha Serije A ali nikako da se domogne mesta koje vodi u ligu šampiona. Prošlo godine se jedva plasirala i u ligu konferencija i to samo zahvaljujući dogovoru UEFA i Juventusa da bjankoneri odrade kaznu ove umesto sledeće sezone kada bi ih to možda koštralo plasmana u Ligu šampiona.

Ljubičasti prošle sezone nisu imali sreće u dva finala, pošto su zaustavljeni na poslednjoj prepreci Kupa Italije (Inter) i Lige konferencija (Vest hem).

Izabranici Vičenca Italijana trenutno su u Seriji od pet utakmica bez poraza. Poslednji meč odigrlai su protiv Ferencvaroša u Ligi konferencija i uspeli su da stignu do 2:2 iako su Mađari vodili sa 2:0. Bod je doneo Ikone u trećem minutu zaustavnog vremena.

Italijan oneguje ofanzivni fudbal a taktiku ne menja ni kada se suočava sa jačim protivnicima. Zato Fiorentina redovno postiže golove, samo jednom ove sezone nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika - protiv Intera su izgubili sa 4:0.

U prethodnih pet susreta ova dva tima, Napoli i Fiorentina su ostvarili po dve pobede, dok je jedan meč završen nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)