ČELSI KONAČNO POSTIGAO GOL! Mogu li ''plavci'' da uhvate zalet pobedom u gradskom derbiju?

V.M.

02. 10. 2023. u 07:55

U poslednjoj utakmici sedmog kola Premijer lige Fulam će u gradskom derbiju dočekati Čelsi (21.00).

ЧЕЛСИ КОНАЧНО ПОСТИГАО ГОЛ! Могу ли плавци да ухвате залет победом у градском дербију?

FOTO: Tanjug/AP

Večerašnji rivali su imali obaveze sredinom prošle nedelje u Liga kupu, Fulam je savladao Norič (2:1), dok je Čelsi bio bolji od Brajtona (1:0), tako da u pozitivnom ritmu dočekuju ovaj meč.

To se posebno može reći za domaćina koji je doživeo samo jedan poraz na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, a i njega mu je naneo aktuelni šampion Evrope i Engleske, Mančester siti. Pored toga, ostvarili su trijumfe nad Totenhemom, Lutonom i Noričem, uz remije sa Arsenalom i Kristal palasom.

Fulam cilja uzastopne pobede kod kuće protiv gradskog rivala po prvi put od 1977. godine, pošto je u januaru na ''Krejven Kotidžu'' savladao ''plavce'' sa 2:1. 

Izabranici Marka Silve su završili prošlu sezonu iznad Čelsija na tabeli, a to je i sada slučaj jer su trenutno 11. dok gosti zauzimaju razočaravajuće 15. mesto.

Maurusijo Poketino nije dobro započeo svoj mandat na klupi ''plavaca'' koji imaju najgori start u Premijer ligi još od 1978/79. kada su završili takmičenje na poslednjoj poziciji i ispali u tadašnju Diviziju 2.

Za sada su osvojili samo pet bodova u uvodnih šest kola i jedinu pobedu su ostvarili protiv novajlije Luton na ''Stamford bridžu'', 3:0.

Na poslednje tri ligaške utakmice Čelsi uošte nije postigao gol, a taj post je prekinuo preko nedelje kada je Nikolas Džekson postigao jedini pogodak na utakmici Liga kupa protiv Brajtona (1:0).

Taj trijumf je dosta značio ''plavcima'' koji će večeras pokušati da nadograde dobar momentum pobedom nad gradskim rivalom.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema. 

Kod domaćina neće biti Adarabija, Traorea i Tetea, pod znakom pitanja je Basi koji se povredio na zagrevanju protiv Noriča, a dobra vest za Marka Silvu je da se na treninge vratio srpski reprezentativac Saša Lukić.

Sa druge strane kod gosta je prava ''bolnica''. Izostaće Džejms, Čilvel, Lavija, Badijašil, Nkunku, Fofana, Gusto, Čaloba, Džekson i Betineli, dok su za večerašnji meč neizvesni Čukvumueka i Madueke.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon