ISTORIJSKI TRENUTAK ZA TSC: Srpski klub debituje u grupnoj fazi na "Olimpijskom stadionu" u Londonu

V.M.

21. 09. 2023. u 12:47 >> 12:47

U prvoj utakmici grupe ''A'' Lige Evrope, Vest Hem će dočekati vicešampiona Srbije (21.00).

ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК ЗА ТСЦ: Српски клуб дебитује у групној фази на Олимпијском стадиону у Лондону

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

TSC je prošle sezone zauzeo drugo mesto u Superligi Srbije i tako je sebi osigurao istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde se nije lepo proveo, Braga ga je ponizila u dvomeču sa 7:1, ali i pored tog neuspeha obezbeđeno mu je igranje u drugom najjačem evropskom takmičenju. 

Sa druge strane, ''čekićari'' su u dramatičnom finalu Lige konferencija savladali Fiorentinu sa 2:1 pogotkom Džereda Bovena u završnici meča i tako zauzeli mesto u Ligi Evrope.

Večeras ćemo gledati obračun ekipa koje su na sjajan način započele ovu sezonu, TSC je nakon remija sa Partizanom u prvom kolu nanizao šest pobeda u domaćem prvenstvu i trenutno je prvi na tabeli sa tri poena prednosti u odnosu na ''crno-bele'' koji su odigrali meč manje.

Što se tiče Vest Hema, on je jedno od prijatnijih iznenađenja Premijer lige, za vikend je doživeo prvi poraz od Sitija, a pre toga je osvojio impresivnih deset bodova u uvodna četiri kola i zauzima šesto mesto u najjačoj ligi sveta.

Izabranici Žarka Lazetića nisu imali sreće na žrebu jer će pored današnjeg rivala biti u grupi sa Olimpijakosom i Frajbrugom, ali sa dosta samopouzdanja dolaze na "Olimpijski stadion" u Londonu jer su za vikend u pobedi nad Železničarom čak šest puta tresli mrežu.

Domaćin je preko leta ostao bez najboljeg igrača i kapitena Deklana Rajsa, ali ''čekićari'' su mu doveli doslednu zamenu u vidu Džejmsa Vorda Prauza koji pruža fantastične partije i uz Džereda Bovena je glavni motor ekipe.

Retko koja ekipa igra dobro kod kuće kao Vest Hem koji je u kalendarskoj 2023. godini na svom terenu ostvario devet pobeda uz tri remija i poraza.

Očekuje sa da Dejvid Mojes napravi velike promene u sastavu jer njegovu četu za vikend očekuje bitna utakmica sa Liverpulom, ali i pored toga verujemo da će biti preveliki zalogaj za ekipu iz Bačke Topole.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)