BIVŠI TRENER KRISTIJANA RONALDA PREUZEO GORICU: Hajduku neće biti lako na ovom gostovanju

O. M.

17. 09. 2023. u 12:26

SPLITSKI Hajduk gostuje Gorici u osmom kolu prvenstva Hrvatske u fudbalu. Utakmica se igra od 17 časova na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

БИВШИ ТРЕНЕР КРИСТИЈАНА РОНАЛДА ПРЕУЗЕО ГОРИЦУ: Хајдуку неће бити лако на овом гостовању

Foto: Profimedia

"Bili" su zadržali prvo mesto na tabeli HNL-a uprkos porazu 0:1 na Poljudu od Istre u prošlom kolu, ali sada večitom rivalu Dinamu beže samo dva boda. Oba velikana hrvatskog fudbala imaju utakmicu manje u odnosu na drugoplasiranu Rijeku koja ima isti broj bodova, 13, kao Dinamo.

Trener Ivan Leko odradio je suspenziju od pet utakmica u prvom kolu Kupa u kome je Hajduk sa 6:0 savladao petoligaša Gornju Vrbu. 

U poslednjih pet susreta sa Goričanima, "majstor s mora" ima četiri pobede i remi, a u Gorici je taj bilans nešto povoljniji za ekipu iz predgrađa Zagreba - tri pobede Hajduka i dve neodlučene utakmice.

Gorica je prošle sezone u završnici prvenstva izbegla selidbu u niži razred, a dobar ritam rezultata nastavila je i na startu nove sezone. Doživela je samo jedan poraz do sada i to na gostovanju Osijeku (o:1).

Ostvarila je dve pobede u malim (pri)gradskim derbijima sa Rudešom i Lokomotivom, dok je sa najvećim zagrebačkim klubom dinamom odigrala bez golova, što je verovatno najbolji rezultat sezone, iako je Dinamo ove godine značajno slabiji nego u prethodnom dužem periodu. Možda je jedini kiks remi sa Slavenom koji je dva puta stizao prednost Gorice i na kraju izborio 2:2.

Najveći uspeh Gorice je ipak što je preživela prinudnu promenu trenera, jer joj je rijeka preotela Željka Sopić, stručnjaka koji je prošle sezone podigao ekipu iz pepela. Zamenio ga je doskorašnji v.d. trenra Al Nasra Dinko Jeličić.

Ovo je susret dve najbolje odbrane u HNL-u pa ne treba očekivati mnogo golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,63) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)