ŠVEĐANI NEMAJU PRAVA NA GREŠKU: Trijumf u Talinu je imperativ

V.M.

09. 09. 2023. u 09:50

OD 18 časova u estonskoj prestonici Šveđani će morati da osvoje tri boda ako žele da zadrže šanse za plasman na Euro koji se igra iduće godine u Nemačkoj.

ШВЕЂАНИ НЕМАЈУ ПРАВА НА ГРЕШКУ: Тријумф у Талину је императив

FOTO: AP/Tanjug

Ovo će biti obračun reprezentacija koje su veoma slabo započele kvalifikacije. Nakon tri odigrana kola Estonci su pretposlednji sa jednim osvojenim bodom, dok Šveđani sa dva sakupljena poena više zauzimaju razočaravajuću treću poziciju tabele grupe ''F''.

Domaćin tradicionalno služi kao selekcija nad kojom jači ostvaruju rutinske pobede i ''nabijaju'' gol-razliku. Deluje da će to i sada biti slučaj jer je Estonija u uvodna tri kola osvojila samo jedan bod u remiju sa poslednjeplasiranim Azerbejdžanom (1:1), a pored toga je doživela poraze od vodećeg dvojca, Austrije (1:2), odnosno Belgije (0:3).

Izabranici Tomasa Haberlija nemaju čemu da se nadaju i očekuje ih još jedan razočaravajuć ciklus kvalifikacija.

Sa druge strane, Šveđani se nalaze u velikom problemu. Za sada su savladali samo Azerbejdžan (5:0), a pored toga su doživeli poraze od glavnih rivala za plasman na Euro, Belgije (0:3) i Austrije (0:2). 

Zbog tih neuspeha, gosti sada zaostaju četiri boda za drugoplasiranom Belgijom i apsolutno nemaju više nikakva prava na kiks i moraju slaviti na gotovo svim utakmicama do kraja kvalifikacija.

Šveđani su nastuapli na svakom Evropskom prvenstvu u 21. veku i ova generacija sigurno ne želi biti ta koja će prekinuti niz ''plavo-žutih'' nakon što su prošle godine propustili Svetsko prvenstvo u Kataru.

Pošto su veoma slabo nastupili u Ligi nacija, ove kvalifikacije su jedini način za četu Janea Andersona da se dokopa Eura.

Može se reći da je Estonija prava reprezetnacija za Švedsku da je vrati na pobedničke staze jer nikada u istoriji nisu izgubili od njih. Odigrali su osam međusobnih susreta i ''plavo-žuti'' su na njima upisali šest trijumfa, a viđena su i dva remija.

Večeras verujemo da će gosti doći do važna tri boda, a uz pobedu predlažemo i kombinaciju golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije