ZVEZDIN GOLMAN ''SPUŠTA ROLETNU'' TRIKOLORIMA?: Rumuni bi da se plasiraju na veliko takmičenje posle osam godina pauze

V.M.

09. 09. 2023. u 09:53 >> 09:53

U okviru grupe ''I'' petog kola kvalifikacija za Euro, Rumuni će dočekati direktnog rivala u borbi za drugo mesto, Izrael (20:45).

ЗВЕЗДИН ГОЛМАН СПУШТА РОЛЕТНУ ТРИКОЛОРИМА?: Румуни би да се пласирају на велико такмичење после осам година паузе

Foto: EPA

Domaćin se još od Evropskog prvenstva 2016. godine nije plasirao na veliko takmičenje i sada ima sjajnu priliku da to učini i prekine post. U uvodna četiri kola ne zna za poraz i zauzima drugu poziciju u grupi ''I'' sa osam osvojenih bodova, dva manje od vodeće Švajcarske.

Trikolori su kvalifikacije otvorili sa dve uzastopne pobede savladavši Andoru (2:0) i Belorusiju (2:1), a nakon toga su remizirali sa Kosovom (0:0) i Švajcarskom (2:2).

Pre ovih utakmica Rumuni su porazili Moldaviju sa 5:0 u prijateljskom meču i to znači da su po prvi put nakon gotovo pet godina vezali pet internacionalnih utakmica bez poraza, ali vredi napomenuti da su na poslednjih 11 pred svojim navijačima upisali samo pet trijumfa i moraće da poboljšaju taj rekord ako žele da se vrate na Euro.

Sa druge strane terena biće Izrael koji dolazi u Bukurešt u veoma dobroj formi jer je na poslednje dve kvalifikacione utakmice savladao Belorusiju i Andoru sa po 2:1.

Pored tih trijumfa, ''plavo-beli'' su remizirali sa Kosovom (1:1) i doživeli poraz od Švajcarske (0:3), pa se nakon četiri odigrana kola nalaze na trećem mestu grupe ''I'' sa sedam osvojenih bodova.

Dobra vest za Izrael je to da će iako ne bude zauzeo neko od prva dva mesta imati još jednu šansu za plasman na Euro zbog odličnih igara u Ligi nacija gde je zauzeo prvo mesto grupe 2 lige ''B'' i imaće mesto u baražu.

Izabranici Alon Hazana imaju velikih problema kada igraju izvan Izraela, jer su na poslednjih sedam gostovanja doživeli čak šest poraza i moraće da poboljšaju taj skor ako žele po prvi put da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Mrežu ''plavo-belih'' čuva Omri Glazer koji je letos pojačao Crvenu zvezdu na insistiranje Baraka Bahara i večeras će imati jako težak zadatak pred sobom da zaustavi razigrane ''trikolore''.

Današnji rivali su pre godinu i po dana odigrali priajteljski meč i tada je viđen remi, 2:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)