RONALDO DOLAZI NA BORJANOV TEREN: Slovaci počinju život bez Hamšika, novi lider Kucka ulazi u "klub sto"

O. M.

08. 09. 2023. u 09:43 >> 09:43

SLOVAČKA dočekuje Portugal u petom kolu kvalifikacija za EURO 2024. Utakmica je na programu u petak od 20.45 na stadionu "Tehelne Pole".

РОНАЛДО ДОЛАЗИ НА БОРЈАНОВ ТЕРЕН: Словаци почињу живот без Хамшика, нови лидер Куцка улази у клуб сто

Tanjug/AP

Domaćin je u poslednjoj utakmici savladao autsajdera grupe Lihtenštajn. Rezultat od 1:0 ne otkriva pravi odnos snaga na terenu jer su izabranici Vladimira Vajsa bili više nego dominantni i samo zahvaljujući slabijoj realizaciji nisu pobedili većom razlikom. Jedini gol na meču postigao je Denis Vavro u nadoknadi vremena prvog poluvremena, nakon asistencije Davida Hancka. 

Posle četiri odigrana kola, Slovačka ima tri pobede i jedan remi. Pobedili su Bosnu i Hercegovinu, Island i Lihtenštajn, dok su protiv Luksemburga odigrali nerešeno. Trenutno su drugi u grupi sa 10 bodova, dva manje od lidera Portugala i tri više od trećeplasiranog Luksemburga.

Slovaci imaju čvrstu odbranu koju predvode golman Njukasl junajteda Martin Dubravka i nova akvizicija Pariz Sen Žermena Milan Škrinjar koji je ovog leta prešao iz milanskog Intera.

Marek Hamšik koji se protiv Lihtenštajna oprostio od nacionalnog tima predao je dirigentsku palicu na sredini terena svom vršnjaku Juraju Kucki koji će večeras na stadionu svog Slovana odigrati jubilarnu stotu utakmicu u nacionalnom dresu. Društvo u manevru praviće mu Stanislav Lobotka, koji je Hamšika zamenio i u Napoliju. 

Napad bi trebalo da predvodi najbolji strelac "sokola" Robert Mak.

I Portugal je u poslednjoj utakmici pobedio sa 1:0, a rival je bio Island. Jedini gol na utakmici postigao je Kristijano Ronaldo u 89. minutu. Posle četiri odigrana kola, Portugal ima maksimalnih 12 bodova i impresivnu gol-razliku 14:0. Pobedili su Lihtenštajn (4:0), Luksemburg (6:0) i Bosnu i Hercegovinu (3:0). Ukoliko pobede Slovačku danas i kroz tri dana Luksemburg, mogli bi i matematički da obezbede učešće na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Dok se njihov sledeći protivnik Slovačka oprostila od svog nacionalnog heroja Hamšika, 38-godišnji Kristijano Ronaldo nastavlja da nosi kapitensku traku za Portugal i dolazi na skup "selesaa" sa šest golova koje je postigao u prva četiri ligaška susreta za Al-Nasr ove sezone, uz četiri asistencije.

Pored Ronalda, selektor Martinez pozvao je još dvojicu igrača iz Saudijske Pro lige, Otavija i Rubena Nevesa, kao i dvojac Vulverhempton vonderersa koji još čeka na debi za "selesao" -  Hose Sa i Toti Gomes, dok je poziv izostao za njihovog nekadašnjeg saigrača a sada člana Mančester sitija Mateusa Nunesa.

Odbrana će biti oslabljena izostankom Benfikinog dvojca Žoao Marijo - Rafa Silva koji su obojica okončali reprezentativnu karijeru, a primetno je i odsustvo 40-godišnjeg veterana Pepea koji je povređen, ali ne odustaje od dresa sa državnim grbom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

JUNAJTED JE U VELIKOJ OPASNOSTI DA OSTANE BEZ IGRANJA U EVROPI: Pritisak na Erika ten Haga dostiže maksimum pred gostovanje u prestonici