OPREZ - MAĐARI BEZ PORAZA GODINU DANA: "Orlovi" idu na pobedu, gostima i bod "puna kapa"

O. M.

07. 09. 2023. u 10:30 >> 10:30

FUDBALSKA reprezentacija Srbije nastavlja put ka Nemačkoj. Derbi utakmica petog kola grupe "G" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. odigraće se ovog četvrtka od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Rajko Mitić".

ОПРЕЗ - МАЂАРИ БЕЗ ПОРАЗА ГОДИНУ ДАНА: Орлови иду на победу, гостима и бод пуна капа

FOTO: FSS

Srbija je posle fijaska na Mundijalu vezala pet utakmica bez poraza, dok je Mađarska  izgubila samo jednu od poslednjih deset utakmica, pre skoro godinu dana od Italije u Ligi nacija.

Pošto je FSS kažnjen, utakmici će moći da prisustvuju samo deca osnovnoškolskog uzrasta, ali imajući u vidu neke ranije utakmice klubova i reprezentacije, "orlovi" neće biti uskraćeni za podršku sa tribina.

Srbija i Mađarska dele prvo mesto na tabeli naše grupe sa po sedam bodova. Naši momci su kvalifikacije počeli sa dve pobede. U prvom kolu kod kuće bili su bolji od Litvanije, a u drugom kolu su istim rezultatom slavili na gostovanju Crnoj Gori. Treću utakmicu odigrali smo nerešeno 1:1 protiv Bugarske, zahvaljujući golu Darka Lazovića u šestom minutu zaustavnog vremena.

Na tom meču "orlovi" su bili oslabljeni neigranjem dvojice najboljih napadača Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića koji se vraćaju u tim, ali je malo verovatno da će nastupiti u tandemu. Trenutno je startnoj postavi bliži napadač Al Hilala, dok će fudbaler Juventusa meč verovatno početi sa klupe.

Mađari su istim rezultatom kao i "orlovi" savladali Litvaniju, Bugare su pobedili sa 3:0, dok su sa Crnom Gorom odigrali bez golova.

Selektor Dragan Stojković Piksi u najavi utakmice istakao je da je ovaj duel veoma važan, ali je odbacio tvrdnje pojedinih analitičara da je ovo ključni duel u grupi.

Kapiten Srbije Dušan Tadić protiv Mađara će odigrati 99. utakmicu u nacionalnom dresu, a već u nedelju protiv Litvanije trebalo bi da uđe u "Klub 100".

Tadiću bi društvo u sredini terena trebalo da prave Sergej Milinković Savić, Ivan Ilić i Marko Grujić, a podrška po bokovima biće im Filip Kostić i Andrija Živković. U odbrani će verovatno biti Nemanja Gudelj, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović, a na golu Vanja Milinković Savić, dok će novi čuvar mreže Čelsija Đorđe Petrović verovatno na klupu.

Selektor Mađarske Marko Rosi će izvršiti najmanje dve promene u startnoj postavi, pošto Endre Botka i Danijel Gazdag nisu u konkurenciji za tim. Ako se Italijan odluči da zadrži formaciju sa tri igrača pozadi, menjaće ih verovatno Adam Lang i Žolt Kalmar.

Iako je golman Peter Gulaši ponovo na raspolaganju nakon povrede, Denes Dibuš bi trebalo da zadrži svoje mesto između stativa.

Iako Piksi, što zbog povreda, što zbog suspenzija, neće moći da računa na veliki broj igrača - van stroja su Saša Lukić, Dejan Joveljić, Darko Lazović, Petar Ratkov, Aleksa Terzić, Erhan Mašović, Mijat Gaćinović, Filip Đuričić... Srbija je favorit. Crnogorci u petom kolu dočekuju najslabiju ekipu u našoj grupi Litvaniju, pa bi se eventualnom pobedom bodovno izjednačili sa poraženim iz duela naše i mađarske reprezentacije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?