PARTIZAN I GROBARI (NE)VERUJU U ČUDO: Danci oprezni uprkos velikoj prednosti - nema opuštanja protiv "crno-belih"

O. M.

31. 08. 2023. u 09:44 >> 09:44

FUDBALERI Partizana ugostiće ovog četvrtka od 21 čas danskog vicešampiona Nordšeland, u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu konferencija. "Crno-bele" čeka nemoguća misija da nadoknade 0:5 iz prve utakmice u Farumu.

ПАРТИЗАН И ГРОБАРИ (НЕ)ВЕРУЈУ У ЧУДО: Данци опрезни упркос великој предности - нема опуштања против црно-белих

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Iako je rezultatom prve utakmice Nordšeland gotovo osigurao prolaz, trener danske ekipe Johanes Hof Torup najavio je da neće biti opuštanja. S druge strane, trener "crno-belih" Igor Duljaj najavio je da će njegovi puleni učiniti sve da pred vernim grobarima poprave utisak iz prve utakmice.

Posle četiri odigrana kola u domaćem prvenstvu, Partizan je na trećem mestu na tabeli sa tri boda manje, ali i utakmicom manje od prvoplasiranog TSC-a, koji je jedini uspeo da ostane neporažen u duelu sa "crno-belima". Međutim, za razliku od Super lige, Partizan je igrao mnogo lošije utakmice u Evropi. Posle meča sa Sabahom u Bakuu, u kojem je naš predstavnik odigrao katastrofalno i izgubio sa 2:0, niko nije verovao da „crno-beli” mogu da odigraju lošije od toga i da će iz ovog meča izvući pouke.

Ipak, utakmica u Danskoj protiv Nordšelanda pokazala je sve slabosti Partizana i nema sumnje da je taj meč bio najgore izdanje u novijoj istoriji kluba, a s obzirom na veliki broj prilika koje su imali domaćini, rezultat je mogao da bude i mnogo ubedljiviji.

Iako je Partizan u Beogradu uspeo da nadoknadi rezultatski zaostatak protiv Sabaha, ovoga puta treba biti realan i reći da je to u domenu teorije, jer je Nordšeland prikazao kvalitet više od „crno-belih”. Ali čuda se dešavaju, iako niko nikad nije nadoknadio minus od pet golova u evrokupovima. Partizan jeste znao da nadoknadi 2:6 i 1:4, ali 0:5 nikada. 

Nordšeland je prethodnu sezonu završio na drugom mestu danskog nacionalnog šampionata, sa četiri boda manje od Kopenhagena, što je bilo dovoljno da obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Takmičenje su počeli u trećem kolu kvalifikacija, a protivnik im je u prvom meču bio FCSB, nekadašnja Steaua iz Bukurešta. Posle remija bez golova u Bukureštu, Nordšeland je u drugom meču u Danskoj pobedio sa 2:0 i tako se plasirao u plej-of, gde će dočekati Partizan.

"Tigrovi" imaju priliku da se tek drugi put u klupskoj istoriji plasiraju u grupnu fazu evropskih kupova. Prethodno im je to uspelo u sezoni 2012/13. kada su kao šampioni Danske, zahvaljujući tada visokom koeficijentu UEFA lige, otišli ​​direktno u grupnu fazu.

U sezoni 2018/19, kada su poslednji put igrali u Evropi, stigli su do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su naleteli na tada mnogo jači Partizan. Crno-beli su u dva meča bili bolji i pobedama od 2:1 i 3:2 prošli u plej-of. 

Nordšeland je sjajno počeo novu sezonu nacionalnog šampionata, sa četiri pobede u prva četiri kola (Viborg 4:1, Orus 3:1, Brondbi 3:1 i Randers 5:0), ali je u petom kolu pomalo i neočekivano poražen od Silkeborga sa 2:0. Posle tog poraza, "divlji tigrovi" su pali na drugo mesto na tabeli danske Superlige, iza Kopenhagena, koji je zadržao stoprocentni učinak, ali već u narednom kolu su savladali Mitjiland i vratili se na lidersku poziciju zahvaljujući tome što je Silkeborg posle njih pobedio i lavove iz Kopenhagena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti