VLAHOVIĆ IMA SPECIJALAN ZADATAK OVE SEZONE: Bolonja nije imala sreće protiv Milana

O. M.

27. 08. 2023. u 11:06 >> 11:06

JUVENTUS ove nedelje dočekuje Bolonju u drugom kolu italijanske Serije A. Utakmica se igra na "Alijanc stadionu" od 18 časova i 30 minuta.

ВЛАХОВИЋ ИМА СПЕЦИЈАЛАН ЗАДАТАК ОВЕ СЕЗОНЕ: Болоња није имала среће против Милана

FOTO: Tanjug/AP

"Bjankoneri" su sezonu počeli pobedom od 3:0 na gostovanju Udinezeu. Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović postigao je iz kaznenog udarca drugi gol, nakon što je "staru damu" u vođstvo doveo Federiko Kijeza. Konačan rezultat postavio je Adrijen Rabio.

Vlahović je svoje mesto u timu pet minuta pre kraja prepustio turskom tinejdžeru Kenanu Jildizu, dok je drugi srpski reprezentativac Filip Kostić ovaj meč presedeo na klupi, gde mu je društvo pravio Pol Pogba.

Pošto je UEFA izašla u susret Juventusu i izbacila ga ove sezone iz Lige konferencija kako ne bi morao sledeće da odrađuje kaznu eliminacijom iz Lige šampiona, torinska ekipa nije imala obaveze u Evropi pa se trener Masimilijano Alegri posvetio uigravanju tima u prijateljskim utakmicama. Pobedili su Real Madrid sa 3:1, Milan sa 4:3 na penale (2:2 u regularnom toku), izgubili su od Sevilje sa 2:1, a protiv Atalante igrali bez golova.

Italijanska štrampa ovih dana je pisala da je Maks Alegri odredio kvotu Dušanu Vlahoviću i Enrikeu Kijezi, zatraživši od njih da ove sezone u Seriji A zajedno postignu bar 43 gola, odnosno više nego što su u sezoni 2019/20 kombinovano postigli Kristijano Ronaldo (31) i Paolo Dibala (11). Iako su njih dvojica dobro počeli, sa dva gola kombinovano protiv Udinezea, ovo ne deluje baš kao realan cilj, ali je jasan pokazatelj da će Vlahović ostati član Stare dame i da su spekulacije o prelasku u Čelsi neosnovane.

Bolonja dolazi na noge Juventusu posle poraza od Milana u prvom kolu Serije A. Bio je to čudan meč u kome je Bolonja imala, kako se ono kaže, "više od igre" , sa većim posedom lopte i dvostruko više šansi za gol, ali su "rosoneri" sa dva brza gola Olivije Žirua i Kristijana Pulišića rešili meč u svoju korist. 

Bolonja je počela takmičenje i u Kupu Italije, gde je sa 2:0 savladala Čezenu. Tijago Mota je ove sezone ostao bez udarne igle tima Marka Arnautovića koji je prešao u Inter. Ekipa je u pripremnom periodu odigrala četiri prijateljske utakmice u kojima je ostvarila  jednu pobedu, jedan remi i dva poraza, oba od holandskih ekipa, AZ Alkmara i Utrehta.

Sada im predstoji meč protiv Juventusa, protiv koga nisu pobedili u poslednja 22 puta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,74) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!