"JARČEVI" OPET UDARAJU U "ŽUTI ZID": Dortmund briše sećanja na razočaravajući kraj prošle sezone

O. M.

19. 08. 2023. u 09:00

U prvom kolu nemačke Bundeslige Borusija Dortmund dočekuje Keln. Utakmica je na programu od 18.30 na stadionu ''Signal Iduna Park''.

ЈАРЧЕВИ ОПЕТ УДАРАЈУ У ЖУТИ ЗИД: Дортмунд брише сећања на разочаравајући крај прошле сезоне

Tanjug/ap

U prvom takmičarskom meču ove sezone Borusija Dortmund je u gostima u prvom kolu kupa savladala Šot Majnc rezultatom 6:1. Poveli su u 22. minutu preko Sebastijana Alea, a dva minuta kasnije su udvostručili prednost preko Juliana Branta. U 34. minutu domaći su uspeli da smanje prednost, a samo minut kasnije Ale je ponovo povećao prednost gostiju. U drugom delu meča Borusija je postigla još tri gola, a strelci su bili Marsel Sabicer, Donjel Malen i Jusufa Mukoko.

U pripremnom periodu odigrali su sedam prijateljskih utakmica i zabeležili šest pobeda uz jedan remi. Prethodne sezone titula im je izmakla u poslednjem kolu, jer nisu uspeli da savladaju Majnc na svom stadionu. Na kraju su zauzeli drugo mesto sa 71 bodom, koliko je sakupio i prvoplasirani Bajern, ali zbog bolje gol-razlike "salatara" je pripala Bavarcima.

Borusija iz Dortmunda će sezonu početi bez petorice povređenih igrača: Džejmija Bajona Gitensa, Žilijena Duranvila, Tome Menijea, Đovanija Rejne i Niklasa Sulea. Da stvar bude još gora za "milionere", pod znakom pitanja su i Karim Adejemi, novi kapiten Emre Džan, Mateu Morej Bauza i Feliks Nmeča.

Nakon što je prošlog vikenda postigao dva gola, očekuje se da Sebastijen Ale predvoditi napad u formaciji 4-2-3-1, sa Donijelom Malen, Markom Rojsom i Džulijanom Brantom iza napadača.

U poslednjoj takmičarskoj utakmici Keln je u gostima posle produžetaka savladao Osnabrik u prvom kolu kupa rezultatom 3:1. Gostujući tim je poveo na kraju prvog poluvremena kada je Denis Huseinbašić asistirao Benu Šmicu koji je postigao gol. Do izjednačenja je došlo u 73. minutu, pošto je igrač domaćih posle promašenog penala poslao odbijenu loptu u mrežu. U regularnom vremenu više nije bilo promena rezultata, a novu prednost domaćem timu doneo je Sargis Adamjan u 93. minutu. Tri minuta kasnije prednost je povećao Julijan Šabo, što je bio i konačan rezultat.

Keln je u pripremnom periodu odigrao šest prijateljskih utakmica, ostvarivši tri pobede, dva remija i jedan poraz. Prošlu sezonu završio je na 11. mestu na tabeli sa 42 boda, osam manje od sedmoplasiranog Ajntrahta iz Frankfurta.

Jarčevi takođe imaju nekoliko povređenih igrača, a očekuje se da će Noa Katerbah, Jan Tilman i Štefen Tiges propustiti gostovanje na Vestfalenu.

Poslednji susret ovih rivala na ovom stadionu završen je sa pola tuceta golova u mreži Kelna 6:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)