TADIĆ I U TURSKOJ NASTAVIO PO STAROM: Srbin pogađa i asistira za Fenerovu evropsku jesen

O. M.

10. 08. 2023. u 11:27

U jednoj od utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, Fenerbahče će na svom terenu dočekati slovenački Maribor. Sve osim pobede domaće ekipe na stadionu Šukru Saradžoglu bilo bi veliko iznenađenje, ako ne i senzacija.

ТАДИЋ И У ТУРСКОЈ НАСТАВИО ПО СТАРОМ: Србин погађа и асистира за Фенерову европску јесен

Alex Nicodim / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Fenerbahče je prošle sezone osvojio drugo mesto u turskoj Superligi sa osam bodova zaostatka za šampionom Galatasarajem. Fener nije osvojio titulu od 2014. godine, a od tada ima samo pet drugih mesta, što je za klub tog renomea već veliki period posta. Zbog toga su "žuti kanarinci" rešili da u novoj sezoni znatno pojačaju tim.

Među novim igračima našao se i kapiten srpske reprezentacije i dosadašnji vezista Ajaksa Dušan Tadić, bosanski golgeter Edin Džeko iz Intera, kao i Poljak Šimanski koji je stigao iz Fajenorda.

Fener je tokom priprema ukrstio koplja sa šampionom Srbije Crvenom zvezdom koja je bila bolja i pobedila 3:1 golovima Olajinke, Ivanića i Lučića. Počasni pogodak za Fener postigao je Žoao Pedro.

Start u kvalifikacijama za Ligu konferencija pokazao je da je Fener ipak prejak za ovu konkurenciju. Demoliran je moldavski Zimbru, do pojave Šerifa najjači klub u ovoj zemlji, ukupnim rezultatom 9:0 (5:0 u Istanbulu i 4:0 u Kišinjevu, gde je goleadu otvorio Tadić koji je u prvom meču bio asistent kod dva gola.

Maribor je do trećeg kola stigao teže nego što se očekivalo, imajući u vidu renome protivnika. U prvom kolu protiv Birkirkare bili su na 10 minuta od eliminacije posle 1:1 u Mariboru i 1:0 za Maltežane koji su ipak posustali u poslednjih 10 minuta na svom terenu i primili dva gola. 

Drugo kolo donelo je još jedno igranje sa živcima navijača pošto je predstavnik luksemburga Diferanž savladan tek golom Josipa Iličića u poslednjem minutu produžetka i to golom sa bele tačke.

Zbog svega navedenog, jasno je zašto bi prolaz Maribora u plej-of rundu bio ravan senzaciji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)