DRIM-TIM GALATASARAJA TRASIRA PUT KA LŠ: Sledeća prepreka ''zmajevi'' iz LJubljane

V.D.

08. 08. 2023. u 09:50

VEČERAS od 21.00 Olimpija će ugostiti turskog prvaka u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

ДРИМ-ТИМ ГАЛАТАСАРАЈА ТРАСИРА ПУТ КА ЛШ: Следећа препрека змајеви из Љубљане

Foto: Profimedia

Olimpija je prošle sezone osvojila istorijsku duplu krunu i tako se plasirala u kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje. Iako su preko leta ostali bez trenera Alberta Riere, nastavili su sa dobrim igrama pod palicom Portugalca Žoao Enrikesa.

Popularni ''zmajevi'' su kvalifikacije započeli u prvom kolu gde su rutinski savladali Valmijeru (dva puta po 2:1), a nakon toga su napravili iznenađenje izbacivši šampiona Bugarske, Ludogorec. Nakon remija u prvom meču, Olimpija je pred svojim navijačima slavila sa 2:1, heroj je bio dvostruki strelac Timi Maks Elšnik, dok je ''titulu'' tragičara poneo Kiril Despodov koji je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena promašio jedanaesterac koji bi odveo meč u produžetke.

Sa druge strane, Galtasaraj je svoju evropsku avanturu započeo u drugom kolu kvalifikacija. Žreb ga je upario sa Žalgirisom, a turski prvak je nakon 2:2 u Litvaniji, kod kuće obezbedio plasman u narednu fazu pogotkom Drisa Mertensa u 31. minutu.

Galata je preko leta bila veoma aktivna i dovela je veliki broj fantastičnih igrača. Listu predvode Vilfrid Zaha, Anelinjo i Kemir Demirbaj, a kao šlag na torti u transferu vrednom deset miliona evra za stalno je doveden najbolji strelac ekipe iz prošle sezone Mauro Ikardi.

Od ranije su već tu Nikolo Zaniolo, Viktor Nelson, Dris Mertens, Lukas Toreira, Serhio Oliveira i Kerem Akturkoglu, tako da se može reći da je u Istanbulu napravljen pravi drim-tim koji ima velike planove što se tiče evropskih takmičenja.

Verujemo da ćemo gledati meč u kojem će biti dosta prilika za gol i tipujemo da će oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)