PSV NOVU SEZONU OTVORIO OSVAJANJEM TROFEJA: Holandski velikan sanja povratak u Ligu šampiona nakon četiri sezone pauze

V.M.

08. 08. 2023. u 08:45

''FILIPSOVCI'' će evropsku avanturu započeti u trećem kolu kvalifikacija za LŠ kada večeras od 20.30 dočekaju Šturm iz Graca.

ПСВ НОВУ СЕЗОНУ ОТВОРИО ОСВАЈАЊЕМ ТРОФЕЈА: Холандски великан сања повратак у Лигу шампиона након четири сезоне паузе

Foto: Profimedia

Oba tima su prošlu sezonu završila na drugom mestu svojih domaćih prvenstava, PSV je ostao jedino iza Fejenorda na tabeli, dok Šturm nije uspeo da prekine dominaciju Salcburga koja traje već deset godina.

Domaćin je prošle godine imao veoma zadovoljavajuću sezonu osvojivši Superkup i Kup Holandije, ali ekipu je pred sam kraj kampanje napustio trener Rud van Nistelroj koji je bio nezadovoljan podrškom uprave. PSV je preko leta ostao i bez ponajboljeg igrača Ćavija Simonsa koji se vratio u PSŽ, ali holandski velikan je i pored tih odlazaka napravio veoma dobar tim preko leta, što se i videlo u Superkupu Holandije.

U njemu je savladao Fejenord sa 1:0 pogotkom novopečenog pojačanja Noe Langa, a zanimljivo je to da je taj trijumf obezbedio prvi trofej u karijeri Peteru Bošu koji je preuzeo tim nakon pomenutog odlaska Ruda van Nistelroja.

PSV je poslednji put u Ligi šampiona igrao u sezoni 2017/18, a od tada u četiri vezana navrata nije uspeo da se probije kroz kvalifikacije, najbliži je bio u poslednja dva pokušaja kada su ga u plej-ofu zaustavljali Benfika, odnosno PSV.

Sa druge strane, Šturm je prošlu sezonu završio sa sedam bodova zaostatka u odnosu na Salcburg, što mu je bilo dovoljno da obezbedi drugo mesto i kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje u koje će pokušati da se plasira po prvi put od sezone 2000/01.

Gosti su na dobar način otvorili austrijsko prvenstvo, ostvarili su dve pobede nad Austrijom Beč (3:0) i LASK-om (2:0) i pokušaće te igre da prenesu na evropsku scenu i poboljšaju prošlogodinji rezultat kada ih je u ovoj fazi kvalifikacija izbacio Dinamo iz Kijeva.

Ovi timovi su se međusobno sastali u grupnoj fazi Lige Evrope pre dve sezone i tada je PSV ostvario dve rutinske pobede, kod kuće 2:0 i u gostima 4:1.

Večeras verujemo da ćemo gledati jedan otvoren meč, oba tima preferiraju napadački fudbal, tako da tipujemo golove, a uz to duplu šansu na domaćina koji će biti nošen hukom sa tribina ''Filips stadiona''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&I1+II1+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije