''DVOGLAVI ORLOVI'' PREDVOĐENI SRBINOM DOČEKUJU DINAMO: Ko će napraviti bitan korak ka plej-ofu za Ligu šampiona?

V.M.

08. 08. 2023. u 07:54

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, AEK će ugostiti hrvatskog šampiona (20.45).

ДВОГЛАВИ ОРЛОВИ ПРЕДВОЂЕНИ СРБИНОМ ДОЧЕКУЈУ ДИНАМО: Ко ће направити битан корак ка плеј-офу за Лигу шампиона?

FOTO: EPA

Žreb je upario dve ujednačene ekipe i sigurno je da ćemo gledati veoma zanimljiv dvomeč. Dinamova prednost je to što je u takmičarskom pogonu već nekoliko nedelja, ali isto tako AEK ima priliku da se fokusira isključivo na duele sa Hrvatima, a i večeras će imati veliku podršku svojih navijača.

AEK je prošle sezone vodio veliku bitku sa Panatinaikosom za titulu, tokom većeg dela takmičenja je bio u podređenom položaju u odnosu na ''zelene'', ali je u plej-ofu pružio fantastične partije i osvojio je svoj 13. naslov prvaka Grčke i tako obezbedio plasman u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 

''Dvoglavi orlovi'' su poslednji put u najelitnijem evropskom takmičenju nastupali u sezoni 2018/19, ali se nisu lepo proveli jer nisu pokupili nijedan bod uz veoma lošu gol-razliku, 2:13.

Domaćinu će prvenstvo započeti tek 19. avgusta, tako da je formu tempirao na pripremama. Na pet odigranih utakmica ostvario je četiri pobede uz jedan poraz, a zanimljivo je da mu je taj poraz naneo gradski rival Dinama, Lokomotiva Zagreb.

Sa druge strane, ''modri'' igraju promenljivo na otvaranju sezone. Dobro im ide u Evropi u kojoj su rutinski porazili Astanu (ukupnim rezultatom 6:0), ali te igre ih ne krase u domaćem prvenstvu.

Dinamo je nakon tri odigrana kola peti na tabeli i ostvario je po pobedu, poraz i remi. 

Doduše, gost je ove sezone već osvojio jedan trofej. To je bio Superkup Hrvatske gde je u finalu pogotkom Baurine početkom drugog poluvremena savladao Hajduk (1:0).

Zagrepčani su postali veterani u kvalifikacijama za najelitnije evropsko takmičenje, plasiravši se u grupnu fazu Lige šampiona u šest od poslednjih 12 sezona. Ipak, taj uspeh ih ne prati u samom takmičenju jer je u svih šest navrata šampion Hrvatske završavao kao poslednji na tabeli. To je bio slučaj i prošle godine kada su ispred njega bili Salcburg, Milan i Čelsi.

Tribine ''OPAP arene'' će sigurno biti pune i verujemo da će Mijat Gaćinović i družina nošeni hukom sa tribina ostvariti bitnu pobedu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)