ISTORIJA JE ISPISANA: Da li je vreme za kraj fudbalske bajke Farana?

V.M.

08. 08. 2023. u 13:54 >> 13:54

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Klaksvik će se sastati sa Moldeom (20.45).

ИСТОРИЈА ЈЕ ИСПИСАНА: Да ли је време за крај фудбалске бајке Фарана?

FOTO: Profimedia

Domaćin je ispisao istoriju fudbala kao prva ekipa sa Farskih ostrva koja će se takmičiti u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i na ''leđima'' tog uspeha sa dosta samopouzdanja ulazi u ovaj dvomeč. Sa druge strane, Molde je uspešno prekinuo dvogodišnju vladavinu Bode Glimta i tako ostvario plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, ipak te igre ga ne krase ove sezone, ali i pored toga je veliki favorit protiv šampiona Farskih Ostrva.

Klaskvik je u dosadašnjem toku kvalifikacija napravio dva velika iznenađenja. U prvom kolu je u dominantnom stilu šokirao Ferencvaroš usred Mađarsske pobedom od 4:0, nakon remija u prvom meču, da bi u drugom kolu posle velike drame posle boljeg izvođenja penala izbacio prvaka Švedske Heken. Na taj način je postao prva ekipa sa Farskih Ostrva koja će nastupati u nekom evropskom takmičenju, jer i da izgubi naredna dva dvomeča igrao bi u Ligi konferencija.

Još jedna zanimljiva činjenica koja dodatno krasi uspeh Klaksvika kaže da je to klub iz istoimenog grada koji ima 5000 stanovnika, a kako je UEFA zabranila domaćinu da igra na svom terenu (kapacitet 2500 navijača), moraće da dočeka Norvežane na državnom stadionu u Toršavnu koji prima 6500 gledalaca, tako da da i čitav grad dođe da podrži svoje miljenike, ne bi mogao da napuni tribine do poslednjeg mesta.

Za razliku od svog rivala, Molde je takmičenje u Ligi šampiona započeo u drugom kolu kvalifikacija, ali je takođe uz dosta drame dogurao do ove faze. Helsinki ga je savladao u prvom duelu sa 1:0, tako da je norveški šampion morao da juri nedostatak pred svojim navijačima, koji je uspeo da nadoknadi u završnoj fazi meča golovima Eriksena (74. minut) i Brinhildsena (89. minut).

Što se tiče domaćeg prvenstva, odbrana titule mu ne ide baš najbolje. U poslednje vreme je uhvatio zalet sa četiri vezane pobede, ali četvrti je na tabeli i zaostaje velikih devet bodova za vodećim Bode Glimtom. 

Ako bi Molde slavio na ovom dvomeču, u najgorem slučaju bi se plasirao u Ligu Evrope, što bi bio napredak u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je svoju evropsku odiseju završio u grupnoj fazi Lige konferencija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)