OVO JE GODINA "CRVENDAĆA": Bristol siti sazreo za iskorak u Čempionšipu

O. M.

05. 08. 2023. u 09:49 >> 09:49

BRISTOL SITI će ugostiti Preston nort end ove subote od 16 časova na svom Ešton gejt stadionu, u okviru prvog kola engleskog Čempionšipa.

ОВО ЈЕ ГОДИНА ЦРВЕНДАЋА: Бристол сити сазрео за искорак у Чемпионшипу

Profimedia

"Crvendaći" su prošlu sezonu završili na 14. mestu sa 59 bodova, dok je Preston bio 12. sa 53.

Menadžer domaće ekipe Najdžel Pirson, koji je uveo Lester u Premijer ligu samo dve godine pre nego što su "lisice" osvojile šampionsku titulu, počinje treću sezonu na klupi ekipe sa Ešton Gejta, a drugu celu, pošto je klub preuzeo u februaru 2021. Nakon pripremnog perioda u kome su "crvendaći" zabeležili pet pobeda i samo jedan remi (treba istaći da su im protivnici bili timovi iz Lige jedan ili nižerazredni) Pirson je izjavio da je napredak očigledan i da veruje kako će Siti ove sezone konkurisati za plasman u Premijerligu.

Prošle sezone su za deset bodova ostali kratki za plej-of, dok su od zone ispadanja pobegli za 15. 

Bristol siti je ove sezone doveo kvartet pojačawa. Stiglu su Rob Diki iz KPR-a, Džejson Najt iz Darbija, Ros Makori iz Aberdina i Hajdon Roberts iz Brajtona. U procesu su pregovora sa Burnmautom oko prodaje mladog engleskog reprezentativca, ali "trešnjice" za sada nisu spremne da za usluge momka rođenog u Gernsiju izdvoje 25 miliona funti. 

Preston je prošlu sezonu završio neslavno pošto je u posledwih šest kola osvojio samo jedan bod i tako upropastio šansu da se nađe u plej-ofu. Za razliku od Bristol sitija odigrao je očajnu predsezonu sa samo jednom pobedom u pet prijateljskih utakmica. Klub je u prelaznom roku doveo Liverpulov dvojac Kalvin Ramzi-Lejton Stjuart, kao i nekadašnju zvezdicu Mančester junajteda Vila Kina iz Vigana, a stigao je i Mads Frekjer-Jensen iz Odensea.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)