NOVI FUDBALSKI RAT SRBIJE I PORTUGALIJE: Topolčani strahuju od rafala

Ž. U.

08. 08. 2023. u 12:03 >> 12:03

PRVI put u istoriji dva srpska kluba će imati priliku da zaigraju u Ligi šampiona

НОВИ ФУДБАЛСКИ РАТ СРБИЈЕ И ПОРТУГАЛИЈЕ: Тополчани страхују од рафала

FOTO: M. Vukadinović

Izbegli su fudbaleri TSC na žrebu PSV, Rendžers i Marselj, pa izvukli Bragu, protivnika sa nešto manje zvučnim imenom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ali ne mogu se ni Portugalci smatrati džek-potom, naročito za aktuelnog vicešampiona Srbije, koji je osvajanjem drugog mesta prošle sezone dobio istorijsku priliku da se nadmeće za mesto u eliti. Prvi meč je na programu u utorak, 8. avgusta (21.00)  na čuvenom „Kamenolomu” u Bragi, dok je revanš za sedam dana u Bačkoj Topoli.

Nakon jučerašnjeg žreba odlučeno je da će pobednik ovog dvomeča u narednoj rundi igrati sa boljim iz dvomeča Panatinakos-Marselj.

Jasno je i sa ove distance da će izabranicima Žarka Lazetića najbitnije biti na gostovanju da probaju da izvuku što povoljniji rezultat, kako bi zadržali šanse za revanš. Braga je prošle godine bila jedan od najubitačnijih timova u Portugaliji, postigla je 75 pogodaka na 34 meča i samo je šampion Benfika bila efikasnija sa 81.

Sa druge strane, TSC je i protiv Partizana na otvaranju prvenstva, ali i tokom priprema pokazao određene defanzivne slabosti, što bi hitri Portugalci mogli da iskoriste. Nikada do sada Topolčani nisu igrali protiv kluba iz Portugalije, dok je Braga pet puta ukrštala koplja sa Crvenom zvezdom i imaju po jedan trijumf i poraz uz tri remija, dok je protiv Partizana igrala dvaput i u oba navrata je slavila.

Prvenstvo Portugalije još nije startovalo ali je Braga odigrala sjajno u pripremnom periodu, gde je na šest mečeva slavila čak pet puta (Torense, Boavista, Kardif, Bristol i Nica), dok je meč protiv Rome završen rezultatom 1:1.

Ono što svakako raduje trenera Lazetića je poslednji meč u domaćem prvenstvu gde je TSC lako trijumfovao na gostovanju u Nišu gde je savladan Radnički rezultatom 3:0.

Braga je veliki favorit na ovom meču, što govore i kvote bukmejkera, ali svi u Srbiji se nadamo da će klub iz Bačke Topole napraviti iznenađenje i plasirati se u narednu fazu.

NAŠ TIP: Ukupno golova više od 2,5 (kvota 1,51) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)